"Ustava ni spisana za nekaj let, je večna," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v prvem večjem televizijskem intervjuju poudaril Hollande.

Maja izvoljeni socialist Hollande je obljubil, da bo francosko gospodarstvo spravil na pot okrevanja, pri čemer se bo osredotočal bolj na rast kot na varčevalne ukrepe, ki jih zaradi dolžniške krize sicer sprejemajo drugod po Evropi.

Zaposlenost je prioriteta

"Prva prioriteta je zaposlenost. Narediti je treba vse, da bo zaposlenost ob koncu mojega petletnega mandata karseda visoka," je dejal Hollande. Zagotovil je tudi, da bo Francija "počistila" svoje javne finance. "Obvladovali bomo trošenje, privarčevali bomo," je dejal.

Francoski predsednik je v intervjuju tudi pozval k ukrepom, ki bodo preprečili množično odpuščanje v francoskem avtomobilskem proizvajalcu PSA Peugeot Citroen. Kot je zatrdil, načrt družbe o ukinitvi 8000 delovnih mest ni sprejemljiv, po njegovem se je treba izpogajati drugače. "Država tega ne bo dovolila," je opozoril.

Hollande je dejal, da si bo francoska vlada prizadevala zmanjšati število delovnih mest, ki jih bo avtomobilski proizvajalec ukinil, hkrati pa bo storila vse, da bodo odpuščeni delavci dobili odpravnine.