Eurostat je ob tem nekoliko popravil podatke za februar. Takrat se je obseg trgovine na drobno v območju evra na mesečni ravni zmanjšal za 0,2 odstotka, v EU pa za 0,5 odstotka. Na letni ravni je bil padec v območju skupne evropske valute 2,1-odstoten, v sedemindvajseterici pa 1,1-odstoten.

Prodaja hrane, pijač in tobačnih izdelkov se tako v območju evra kot v EU marca v mesečni primerjavi ni spremenila, prodaja neživilskih izdelkov pa je beležila 0,1- oziroma 0,6-odstotno rast.

Med državami članicami, za katere so podatki dostopni, se je obseg trgovine na drobno povečal v desetih državah, zmanjšal v devetih, na Irskem in Švedskem pa je ostal nespremenjen. Najvišjo rast so zabeležili v Bolgariji (+3,9 odstotka), na Poljskem (+2,6 odstotka), v Avstriji in Veliki Britaniji (v obeh +1,9 odstotka), največji padec pa na Portugalskem (-2,2 odstotka), v Estoniji (-2 odstotka) in Sloveniji (-1,4 odstotka).

Na letni ravni se je obseg trgovine na drobno v območju evra marca zmanjšal za 0,2 odstotka, v EU pa se je povečal za odstotek. Prodaja hrane, pijač in tobačnih izdelkov se je v območju skupne evropske valute zmanjšala za 0,3 odstotka, v EU pa se ni spremenila. Prodaja neživilskih izdelkov se je okrepila za 0,3 oziroma 2,2 odstotka.

Med državami članicami, za katere so bili podatki dostopni, se je obseg trgovine na drobno marca povečal v 15 državah, zmanjšal pa v šestih. Najvišjo rast so zabeležili v Latviji (+10 odstotkov), Estoniji (+9,3 odstotka) in Luksemburgu (+7,2 odstotka), največji padec pa na Portugalskem (-5 odstotkov), v Španiji (-3,9 odstotka) in na Malti (-2,7 odstotka).