Kot je pojasnil Kasjanov, ki je bil v prvem predsedniškem mandatu Vladimirja Putina ruski premier, zdaj pa se je pridružil opoziciji, namerava opozicija sodelovati z oblastmi pri oblikovanju reform, med katere spada tudi svobodna registracija vseh za volitve. Za 7. maj, ko bo Putin začel tretji predsedniški mandat, pa je Kasjanov napovedal nove demonstracije za reforme in predčasne volitve. Dejal je še, da bo opozicija decembra, ko bo v skladu z rusko ustavo prva priložnost za to, formalno zahtevala predčasne parlamentarne volitve v Rusiji.

Nekdanji svetovni šahovski prvak Kasparov v nasprotju s Kasjanovom ne verjame, da bo Putin privolil v kompromise. "Tega ni v njegovem političnem slovarju," je poudaril. Izrazil je prepričanje, da Putin ne bo popuščal opoziciji, temveč bo do nje postal nasilen in okruten. Ob očitku, da je demonstrantov na ulicah zdaj manj kot po parlamentarnih volitvah decembra lani, je Kasparov dejal, da so demonstracije glede na november lani dosegle novo raven. Izrazil je prepričanje, da bo v toplejših mesecih leta demonstrantov spet več, da jih bo najmanj toliko kot decembra lani.

Pripomnil je še, da ne smemo pozabiti na grožnje oblasti protestnikom. Kasjanov pa je spomnil, da so razmere v Rusiji nekoliko drugačne kot v državah, ki jih je zajela arabska pomlad. Po njegovih besedah namreč v Rusiji ne gre za revolucijo, ampak za srednji razred, ki mirno zahteva spremembe. Kasjanov in Kasparov bosta svoje stališče o volitvah in načrtih ruske opozicije danes predstavila tudi v pogovoru z evropskimi poslanci in novinarji.