Med vrsto načrtovanih dejavnosti, ki bodo po napovedih stekle po predsedniških volitvah v Franciji, je McMillan-Scott na novinarski konferenci ob robu zasedanja Evropskega parlamenta omenil razširitev kampanje za en sedež parlamenta na javnost. Pri tem je kot eno od možnosti omenil državljansko pobudo.

Poslanec iz Nemčije Alexander Alvaro (Alde) pa je povedal, da je parlamentarni odbor za proračun v ponedeljek odločil, da parlament v Strasbourgu ne bo kupoval novih stavb.

Kakšno bo stališče glede sedeža parlamenta, bo odvisno tudi od predsednika Evropskega parlamenta, ki bo to institucijo vodil do konca mandata leta 2014. Kot je povedal McMillan-Scott, se najverjetnejši kandidat za predsednika parlamenta, vodja socialistov in demokratov Martin Schulz, doslej ni izrekel na vprašanje, ali bo poslancem omogočil, da se sami odločijo o sedežu parlamenta.

Pozivi k ukinitvi sedeža v Strasbourgu, kamor evropski poslanci s svojim osebjem potujejo enkrat na mesec za štiri dni, se sicer vrstijo že več let, vendar so se za zdaj države članice unije resni politični razpravi o tem občutljivem vprašanju izognile.

Številni evropski poslanci predlog o ukinitvi sedeža v Strasbourgu, kjer se parlament sestaja na mesečnih plenarnih zasedanjih, podpirajo. Vendar bi bilo za ukinitev sedeža v Strasbourgu potrebno soglasje vseh 27 članic unije, tudi Francije, ki temu odločno nasprotuje.

Za "konec potujočega cirkusa" med Brusljem in Strasbourgom se je izreklo tudi več kot milijon Evropejcev v posebni peticiji, katere pobudnica je bila nekdanja evropska poslanka in sedanja evropska komisarka za notranje zadeve Cecilia Malmström.

Nasprotniki sedeža Evropskega parlamenta v Strasbourgu so marca dobili bitko v prizadevanjih za ukinitev mesečnih potovanj parlamentarne karavane iz Bruslja v alzaško prestolnico. Večina evropskih poslancev je namreč glasovala za to, da se v letih 2012 in 2013 ukine po eno tedensko zasedanje v Strasbourgu. Francija se je zaradi tega obrnila na Sodišče EU.