EU in Pakistan sta zavezana glavnemu cilju - boju proti terorizmu in radikalizaciji, sicer pa v sklepih piše, da se je Evropska komisija zavezala, da bo za človekoljubno pomoč v Pakistanu namenila 72 milijonov evrov in dodatnih 50 milijonov evrov za pomoč razseljenim ljudem v Pakistanu.

EU bo še naprej podpirala krepitev dialoga z afganistansko in pakistansko vlado, piše v sklepih vrha EU. EU prav tako ponovno potrjuje zavezanost podpori Afganistanu na njegovi poti k varnosti, stabilnosti in blaginji ob poudarku, da je glavna odgovornost za razvoj države v rokah afganistanskih oblasti.

Evropski svet je v sklepih tudi poudaril, da bi izid volitev v Iranu minuli petek moral izražati izbiro Irancev in da bi iranske oblasti morale preiskati izvedbo volitev. EU spremlja odzive na proteste v Iranu z resno zaskrbljenostjo in odločno obsoja uporabo nasilja proti protestnikom, kar je privedlo tudi do izgube življenj.

Voditelji EU so odločno obsodili tudi najnovejši jedrski poskus in testiranja balističnih raket v Severni Koreji. Te kršitve resolucij Varnostnega sveta ZN so velika grožnja miru in stabilnosti na Korejskem polotoku ter varnosti v regiji in mednarodnem okviru, še piše v sklepih tokratnega vrha EU.