Winehouse bo v biografiji "podal neverjetno zgodbo o Amy, ki je javnost nikoli ni izvedela oziroma razumela", so sporočili iz založbe HarperCollins.

"Čutim, da moram napisati to knjigo, da povem resnico in obenem pomagam tudi sebi, da prebolim," je dejal Winehouse. Hkrati želi pridobiti čim več sredstev za fundacijo, ki bo pomagala otrokom, ki se spopadajo z odvisnostjo.

Pevko so 7. julija našli mrtvo v njenem stanovanju v severnem Londonu. V zadnjem obdobju pred smrtjo se je borila z odvisnostjo od drog in alkohola. Policija je prizorišče smrti preiskala, pri čemer ni našla ničesar sumljivega. Toksikološke preiskave so pokazale, da v pevkinem telesu v času njene smrti ni bilo nobenih prepovedanih drog. Smrt Winehousove zato obravnavajo kot nepojasnjeno. Preiskavo o smrti so preložili na 26. oktober.

Amy Winehouse je svetovno slavo dosegla z albumom "Back to Black", za katerega je prejela kar pet grammyjev. Na albumu se nahaja tudi avtobiografski hit "Rehab", v katerem poje o zavrnitvi zdravljenja odvisnosti, še piše AFP.