Pevkino premoženje je Sunday Times letos aprila ocenil na približno 6 milijonov, danes naj bi znašalo še 4 milijone več, kar je nekaj več kot 11 milijonov evrov. Njen album Back to black, sicer izdan leta 2006, je že včeraj na lestvici iTunes v kar 17 državah zasedel prvo mesto, vključno z ZDA in Veliko Britanijo, v roku tega tedna pa naj bi prišel tudi na uradno prvo mesto angleški glasbenih lestvic.

Pravni strokovnjaki ocenjujejo, da bo premoženje Winehousove razdeljeno med njeno družino – mater, očeta in brata. Sicer sta oče in mama, ki trpi za multiplo sklerozo, ločena že od časa, ko je Amy dopolnila devet let. Družinski prijatelj je dejal, naj javnost ne pričakuje, da bo vse šlo gladko: ''Janis (mama, op.p.) je zelo prisrčna oseba, a tudi zelo krotka, povrh vsega pa še slabega zdravja. Oče je bil vedno glavni.''

Niti centa

Vir blizu pevke je povedal, da je pokojna pevka po svoji burni ločitvi od Fielder-Civila uredila vso dokumentacijo tako, ''da ne bo nikoli videl niti centa''. Fielder-Civil se sicer trenutno nahaja v zaporu, saj je bil obsojen na 32 mesecev zaporne kazni zaradi vloma in lastništva imitacije orožja.

Mama bivšega moža je povedala, da je močno v skrbeh zanj. Fielder-Civil se je ob novici, da je Amy mrtva, onesvestil, njegova mama pa se boji, da bi si sedaj lahko celo sodil sam. Kot je Fielder-Civila dejal, ne bo nikoli nihče razumel, kako zelo je imel Amy rad. ''Ne bo zmogel živeti brez nje,'' je dejala njegova mama.

Amy bo pokopana v družinskem krogu

Amy bo danes upepeljena in pokopana v skladu z judovsko tradicijo. Obred se bo odvil v ožjem družinskem in prijateljskem krogu, je še povedala predstavnica pokojne.

Preiskovalci so med tem povedal, da ne vedo, kaj točno je botrovalo smrti mlade nadarjene pevke, da pa njena smrt ni sumljiva. Dokler ne dobijo rezultatov laboratorijskih preiskav njene krvi in tkiva, kar bi lahko trajalo približno dva tedna, tako ne bo točno znano, kaj je vzrok za njeno smrt.