Cliff Burton

Legendarni basist Cliff Burton je najbolj znan po sodelovanju z Metallico. Cliff se pojavi na vsakem seznamu epskih basistov na področju heavy metala. Spoštovan ni bil le do smrti leta 1986, temveč tudi po njej – posthumno je dobil mesto v dvorani slavnih Rock and Roll Hall of Fame.

Burton je umrl pri 24 letih v prometni nesreči, ko je avtobus za turneje zapeljal s ceste na Švedskem in ga pod seboj pokopal. Basist je padel skozi okno, avtobus pa se je prevrnil nanj in ga zmečkal. Tik pred smrtjo je s kitaristom Kirkom Hammettom zamenjal posteljo, ki jo je osvojil med igro s kartami.

Albert Camus

Albert Camus je bil rock zvezdnik na področju literature, hkrati pa je bil utemeljitelj eksistencialističnega gibanja, izzval je intelektualni sistem svojega časa in podpiral radikalne politične poglede. Njegov Tujec velja za enega izmed najbolj vplivnih literarnih del v času 20. stoletja.

Leta 1960 je Camus umrl v prometni nesreči, po tem ko ni bil povsem odločen ali bi sprejel ponudbo za prevoz in se nato odločil v zadnjem trenutku. Star je bil 46 let. Po smrti so v njegovem žepu našli vozovnico za vlak.

Alexander Fu

Alexandrova pot do slave se je začela že pri zelo rosnih letih, ki jih je kljub temu, da je prihajal iz bogate družine, preživel na ulicah, kjer se je učil juda in karateja. V sedemdesetih je postal zvezda filmov o borilnih veščinah in si večkrat nabral boleče poškodbe. Umrl je pri 28 letih, 7. julija leta 1983, ko je potoval s svojim bratom. S Porchejem 911 Targa sta se zaletela v betonski zid. Po prepričanju nekaterih naj bi njegov duh še vedno preganjal igralce v studiih, v katerih je snemal filme.

Jayne Mansfield

Jayne Mansfield je bila posebna predvsem zaradi pripravljenosti, da stori vse za slavo in pri tem uporabi tudi svoje čare. V petdesetih letih je dejala: "Ne vem zakaj me ljudje primerjajo z Marilyn ali tistim dekletom, kako ji je že ime, Kim Novak. Na poti do slave mi je ogromno pomagalo moje oprsje. Zanje ne vem, kaj jim je pomagalo."

Svoje prsi je uporabila, da ukradla pozornost Sophii Loren, ki je organizirala neko zabavo. Mansfieldova je umrla leta 1967, stara 34 let. S svojim ljubimcem Samom Brodyjem in tremi otroki na zadnjem sedežu je doživela prometno nesrečo. Samo otroci so preživeli.

Carlos Arruza

Carlos Aruzza je bil najbolj znani bikoborec v dvajsetem stoletju, ki se je z omenjenim športom začel ukvarjati pri 14 letih. Njegov vzdevek je bil Ciklon.

Umrl je v prometni nesreči v bližini Mexico Cityja, star je bil 46 let.

Joe Rollino

Joe Rollino ni potreboval priznanja, saj se je v dvajsetih letih prejšnjega stoletja kar sam oklical za najmočnejšega človeka na svetu. Na vrhuncu svojih moči je lahko premaknil 1500 kilogramov, z zobmi pa mu je nekoč uspelo dvigniti 200 kilogramov. Še več, vso moč je zgradil z vegetarijansko dieto.

Med treningi je našel dovolj časa, da je postal vojni veteran, se družil s Harryem Houdinijem in varoval Greto Garbo. Leta 2010, pri 104 letih, ga je do smrti povozil avto.

Lisa Lopes

Članica glasbenega tria TLC, Lisa Lopes, je bila posebna zaradi vseh težav, ki jih je imela s svojim takratnim partnerjem, NFL zvezdo Andreem Risono. Med sporom je Lisa zažgala Andrejeve čevlje, ker se je požar razširil je v njem izginila tudi njena hiša. Lisa je bila precej odkrita tudi glede svojih težav z alkoholom in nasilnimi izbruhi.

Lisa je umrla pri 30-letih, ko je zapeljala s ceste, da bi se izognila trčenju z drugimi avtomobili. Njen avtomobil se je zaletel v dve drevesi in se kotalil po pobočju, zaradi česar so vsi potniki skozi okna zleteli na prosto.

Marc Bolan

Legendarni frontman Marc Bolan je bil arhitekt rock scene v sedemdesetih letih. Imel je dovolj poguma, da je spreminjal žanrske norme in izzival družbo.

Umrl je le nekaj tednov pred svojim 30. rojstnim dnem, leta 1977, ko se je njegov avtomobil zaletel v drevo v Londonu. Kraj nesreče so njegovi oboževalci hitro spremenili v oltar.

Ryan Dunne

Član skupine fantov, ki so v oddaji Jackass preizkušali razne boleče neumnosti in podvige, je pred kratkim življenje izgubil v prometni nesreči. S svojim Porschejem 911 GT3 se je več kot 200 kilometrov na uro zaletel v drevo. Raven alkohola v njegovi krvi je bila dvakrat višja od dovoljene, star je bil 34 let.

James Dean

James Dean je uporništvo spremenil v nekaj popularnega. V svojem kratkem življenju je imel ogromno afer z lepimi ženskami, med drugim tudi italijansko igralko Pier Angeli. 30. septembra leta 1955 je Dean umrl zaradi zlomljenega vratu, star je bil 24 let.