Po navedbah omenjenega vira je par zaprosil, da bi njun obisk potekal v strogi tajnosti. Koliko časa naj bi se Joliejeva in Pitt mudila v Sarajevu, ni znano. Na letališču v prestolnici BiH naj bi ju sprejeli predstavniki Unicefa, nato pa naj bi se z njihovim vozilom odpeljala proti mestu.

Po poročanju Dnevnega avaza je novica o prihodu zvezdnikov v Sarajevu povzročila pravi kaos. Novinarji in fotoreporterji so na vse pretege skušali ugotoviti, kje bo par med obiskom stanoval. Množica predstavnikov sedme sile se je zaradi tega zbrala pred luksuznim Hotelom Evropa, a zaman.

Po poročanju Dnevnega avaza je bil namreč "zid molka" skoraj povsem neprebojen. Predstavnica Unicefa v BiH Aida Prljača je za spletno stran Sarajevo-X v nedeljo povedala zgolj, da je par na zasebnem obisku, danes pa so v Unicefu povedali, da obisk poteka v njihovi organizaciji in da je bil načrtovan, vse informacije pa bodo predstavili, ko bo zvezdniški par zapustil BiH.

Par je danes po poročanju lokalnih medijev, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, obiskal begunsko taborišče blizu mesta Goražde, ki leži okoli 80 kilometrov vzhodno od Sarajeva. Predstavniki medijev tudi danes niso imeli nikakršne možnosti, da bi prišli v stik z njima, ceste okrog Goražd pa so zaprli.

Ker imata Joliejeva in Pitt tri posvojene otroke, so nekateri celo pomislili, da sta v Sarajevo prišla zaradi novega povečanja družine, še piše Dnevni avaz. Glede na neuradna poročila naj bi par že danes zapustil BiH in odpotoval v Dubrovnik.