"Vloge Gila Grissoma ne bom pogrešal. To je bilo zame celotno življenje, ki pa se je končalo. In to v dobrem smislu. Upam, da tudi občinstvo Grissoma ne bo preveč pogrešalo,“ je dodal William Petersen o liku vodilnega forenzičnega preiskovalca v nanizanki CSI: Las Vegas. Kot producent in igralec v nanizanki je Peterson eden najbolje plačanih televizijskih igralcev, saj naj bi za vsako epizodo dobil plačanih neverjetnih 450 tisoč evrov.

Dolgo poslavljanje Grissoma v nanizanki se je pričelo že novembra 2007, ko se je Gilova zaročenka Sara (igra jo Jorja Fox) iz Las Vegasa odselila neznano kam, in nadaljevalo s tragično smrtjo Warricka (Gary Dourdan) oktobra lani. Ta bi v nanizanki moral umreti že maja lani, pa tudi Grissom bi se moral posloviti že prej, a so zaradi stavke scenaristov skrajšali prejšnjo sezono in tako izgubili čas za vse zgodbe, ki jih je Petersen želel pred odhodom še povedati.

Tako so imeli tudi dovolj časa, da za nanizanko najdejo novega vodilnega igralca. Med kandidati sta bila tudi Kurt Russell in John Malkovich, a se je ekipa nazadnje odločila za odličnega Laurencea Fishburnea, ki na televiziji sicer ni nastopil že kakšnih 25 let.

William Petersen, ki ga kolegi na snemanju kličejo kar Billy, je sicer zadržal svoj položaj producenta, poleg tega pa je obljubil, da bo kot gost še kdaj nastopil v nanizanki. Veliko kolegov je na njegovem zadnjem snemanju jokalo, saj so se zavedali, da se z njegovim odhodom končuje tudi določeno obdobje nanizanke.