Med udeleženci bosta še dva Slovenca, Mišo Gorjup in Janez Krivic, ki bosta nastopala s tovornjakom v eni izmed nemških mercedesovih posadk.

Na reliju bo letos nastopilo 240 motoristov, 185 avtomobilistov in 80 tovornjakov. Proga bo dolga 9043 kilometrov, od tega bodo morali udeleženci prevoziti 4800 kilometrov hitrostnih preizkušenj. "Zanimanje za nastop na tej najtežji reli preizkušnji je iz leta v leto večje. Letos so zasedene vse zmogljivosti, zato so številne kandidate za nastop zavrnili. Mi bomo spremljali naša tekmovalca, obenem pa z relija tudi poročali," je povedal Darij Novak, sicer znani novogoriški zobozdravnik, ki je bil že dvakrat udeleženec relija. S pomočjo družbe Afit iz Mirna bodo otrokom v Burkini Faso odnesli čevlje, lani pa so jih razveselili s šolskimi potrebščinami.

"Upam, da bo moj nastop minil brez nesreč in poškodb. Uspeh bi bila uvrstitev med 20 najboljših v generalni uvrstitvi, v kategoriji maraton pa med prve tri," je povedal Miran Stanovnik, ki bo na reliju Dakar nastopil enajstič. Novinec na tej preizkušnji Tomo Merhar je prepričan, da mu bo dirko uspelo končati in to s čim manj problemi. Predračun nastopa naših motoristov je po neuradnih podatkih okoli 50.000 evrov, spremljevalnega vozila 8000 evrov, mercedesovega moštva v katerem sodelujeta oba Slovenca pa 800.000 evrov. Na vseh dosedanjih relijih je življenje izgubilo 39 udeležencev dirkanja po puščavskih brezpotjih.