Tehnologija je sprva veliko obetala, vendar je zaradi neprilagojene programske opreme, ki je povzročala zamrznitve sistema, prezasedenosti takrat še precej manj zmogljivega internetnega omrežja ter prejemanja reklamnih sporočil namesto želenih informacij hitro zamrla.

Poskusno obdobje z Nokio in Motorolo

V tem trenutku je na voljo rešitev Fusion podjetja Onskreen, ki deluje na večini Nokiinih mobilnikov. Sistem že preskušajo v Indiji, kjer so tudi podpisali pogodbo z operaterjem, da dobijo del denarja, ki ga zasluži s prenosom podatkov. Ravno to naj bi bilo posebej privlačno pri push vsebinah - prihodke lahko ustvari tako operater, ki služi s prenosom podatkov, kot ponudnik vsebin. Drugi takšen program je razvila Motorola, trenutno pa ga je moč uporabljati na Kitajskem, v Hongkongu in na Tajvanu. Deluje po podobnem principu, le da programa med seboj nista združljiva. Kljub vsemu pa imata veliko skupnega. Sami urejamo področja, s katerih želimo prejemati novice, oba ponudnika imata na voljo tudi kar nekaj preverjenih virov (denimo časopis New York Times ali spletna stran televizije CNN), iz katerih črpata informacije. Naročnina na storitve je od 10 do 20 ameriških dolarjev, odvisno od tipa naročenih informacij.

Slovenija caplja za svetom

Prednost mobilnih push vsebin je, da pri njih ni potrebno posebno povezovanje v splet, saj so mobilni telefoni danes ves čas povezani vanj in lahko tako ves čas brez posredovanja uporabnika prejemajo potisna sporočila. Tako je odpravljena ena glavnih ovir, ki je v veliki meri pokopala storitev na namiznih računalnikih. Uporabniki si namreč vsebine želijo enostavno dobiti brez dodatnega dela. Tak način tudi izboljša uporabniško izkušnjo, saj ne prihaja do upočasnitev zaradi hkratnega nalaganja potisnih sporočil in sprehajanja po svetovnem spletu.

Simobil v tem trenutku nima na voljo ne aparata ne tehnologije, ki bi omogočala prenos novic v tej meri. Oba operaterja ponujata le wap portal (Planet in Vodafone Live), kjer so zbrane aktualne novice.