Skupina mladih umetnikov Thotoven je priznala, da je 17. junija 2006 posegla v televizijski prenos panoramskih posnetkov hribovja Krkonose. Vdrli so v snemalne naprave tako, da so kamere povezali z računalnikom in »zmontirali« eksplozijo. Sodišče v Trutnovu je odločilo, da ni šlo za kriminalno dejanje, četudi je televizijska postaja izpostavila, da je bila poteza neprimerna in bi lahko povzročila paniko pri večjem številu ljudi.

Pripadniki skupine Ztohoven so izjavili, da nimajo ne političnih ne terorističnih namenov in da niso hoteli ustrahovati, niti zavajati javnosti. Cilj njihovega projekta z naslovom Medijska resničnost je ljudi pripraviti do tega, da se zamislijo, kako lahko mediji oblikujejo našo zaznavo, in jih spodbuditi, naj premislijo o vsebini, ki jim jo množična občila ponujajo.

»To je pritegnilo pozornost na možnost uporabe slik, ustvarjenih prek medijev v stvarnem, obstoječem svetu,« piše v njihovi izjavi na spletnem portalu MySpace. »Verjamemo, da lahko javni servis zdrži takšno akcijo in dvom. Upamo, da bo naša dejavnost postala poziv za prihodnje ravnanje in medije opomnila na njihovo dolžnost - poročati resnico,« so dodali. No, medijski strokovnjaki sicer vedo, da resnica v novinarstvu ne obstaja, obstaja približek resnici in resnicoljubnost.