Kot so pojasnili na Policijski upravi Kranj, so reševalci že v nedeljo ponoči pregledali del poti v smeri Ponc in sicer do kraja, imenovanega Vopa, od tam dalje pa poti zaradi ledu in snega niso mogli varno nadaljevati, zato so akcijo nekaj čez polnoč prekinili in sestopili v dolini. V gore so se ponovno podali takoj, ko se je zdanilo. Tako so danes uspeli pregledati pot na Srednjo Ponco in grape ob njej do višine približno 1900 metrov.

Ljubitelj gora se je v planinski koči v Tamarju v soboto nastanil skupaj s še štirimi svojimi kolegi, prav tako člani Alpinističnega kluba Reka. V nedeljo zjutraj se je sam odpravil v smeri Ponc, medtem ko so se ostali štirje planinci podali v smer Jalovca. Ker se 31-letni Rečan do 21. ure ni vrnil v kočo, je njen oskrbnik o tem obvestil policijo.

Policija je takoj organizirala iskalno akcijo, v kateri sta sodelovala dva pripadnika gorske policijske enote in pet gorskih reševalcev iz Rateč. Pregledali so del poti v smeri Ponc, in sicer do kraja, imenovanega Vopa, od tod dalje pa poti zaradi ledu in snega niso mogli varno nadaljevati, zato so akcijo prekinili in jo danes nadaljevali.