Na novinarski konferenci, ki jo je sklical v svoji diskoteki na Škofijah, je Hrvatič povedal, da se je odpravil na poslovno srečanje v Budimpešto, kamor je odšel z avtomobilom prek Hrvaške. Srečanje je bilo predvideno za dva dni, vendar se je zavleklo za en dan, nato pa naj bi si Hrvatič po lastnih besedah vzel še dva dni „zase“.

V Slovenijo se je vrnil s taksijem

Mobilni telefon je imel ves čas ugasnjen, pozneje pa naj bi se mu celo pokvaril, tako da svojih prijateljev ni mogel obvestiti o tem, kje se nahaja. V Slovenijo se je vrnil brez avtomobila, znova prek Hrvaške, kamor naj bi ga pripeljal poslovni partner, v Slovenijo pa se je nato vrnil s taksijem.

Zakaj je potoval prek Hrvaške?

Na vprašanje, zakaj je potoval prek Hrvaške in čemu je avtomobil pustil v tujini, je Hrvatič ostal skrivnosten, povedal je le, da se bo ponj vrnil v naslednjih dneh.

Ni si mislil, da se bodo o tem razpisali mediji

Svojih prijateljev ni obvestil o načrtovanem potovanju, saj si ni mislil, tako Hrvatič, da bo iz tega nastal tak „halo“. Njegovi zaposleni, ki so vedeli za to pot, pa imajo navodila, da o njem ne dajejo nikakršnih informacij in izjav. O tem, da se mediji že nekaj dni sprašujejo o tem, kam je izginil, ga je po vrnitvi v Slovenijo obvestil njegov prijatelj Sebastjan Vežnaver.

Hrvatič: Vse skupaj je moja napaka

Kot je pojasnil, ni pričakoval, da bo njegova odsotnost povzročila takšno medijsko pozornost, za kar se je vsem opravičil. Dejal je, da je celotna zgodba o njegovem izginotju njegova napaka in da bo v prihodnje o potovanjih redno obveščal svoje prijatelje. Hrvatič je še dodal, da ni povezan z nobenim kriminalom, saj da je pošten poslovnež, ki se ne boji nikogar, zato tudi nima in nikoli ni imel varnostnika.

Dva napada na isti dan

Nedavni napad nanj in na njegovo družbo v Poreču tako s celotno zgodbo naj ne bi bil povezan, je pa po besedah Hrvatiča zanimivo, da se je napad zgodil na dan, ko so mu pred diskoteko Lipa v Pirničah pred osmimi leti podstavili bombo. Pravi da sam ne verjame v naključja, očitno pa „nekateri drugi verjamejo še v kaj več kot to.“