Russu je sodišče izreklo višjo zaporno kazen, ker je med begom kot sopotnik na motorju izstrelil vsaj 4 strele na policijsko patruljo, ki je v Gažonu pri Kopru izvedla cestno blokado.

Predsednik sodnega senata Julijan Glavina ni verjel zagovoru obtožencev, da sta v Slovenijo prišla na nekdajdnevni dopust, nato pa sta se zaradi finančnih težav odločila, da oropata banko, kjer naj bi računala na izplen zgolj nekaj tisoč evrov. Gavina je v obrazložitvi sodbe zapisal, da je bil rop skrbno načrtovan že v Italiji. Sodišče je izpostavilo še veliko možnost pobega, tako da sta Zambetti in Russo na sodišče prišla s številnim policijskim spremstvom.

22-letni Mattia Zambetti in 24-letni Eugenio Russo sta z "bliskovitim" ropom banke v Luciji uslužbence precej prestrašila. Za kaznivo dejanje ropa jima grozi od 3 do 15 let zapora, za nedovoljeno proizvodnjo in promet z orožjem med 6 meseci in 5 leti, za dve kaznivi dejanji prikrivanja, kar se nanaša na uporabo ukradenega motornega kolesa in registrske tablice, pa denarna kazen ali zaporna kazen do enega leta.