Kot poroča varšavski Business Jouran, je Przybyl sklical konferenco za novinarje, da bi na njej pojasnil okoliščine nadzora novinarjev, ki so preiskovali tragedijo, v kateri je umrl poljski predsednik Kaczynsky.

Przybyl je nato med konferenco dejal, da si bo vzel nekajminutni odmor, zato so vsi prisotni zapustili dvorano. Eden od snemalcev je pustil kamero na stativu v pisarni. Nedolgo po tem, ko je tožilec ostal sam, se na posnetku vidi, kako se sprehodi na drugi konec pisarne, nato se zasliši repetiranje pištole in strel. Novinarji so bo hrupu nato pohiteli nazaj v dvorano in naleteli na grozljiv prizor. Vojaški tožilec se je ustrelil v glavo.

Takoj je bil odpeljan v bolnišnico, kjer se po navedbah poljskega radia Merkury še vedno bori za življenje.

Preden se je Przybyl ustrelil, je vsem zbranim povedal, da so vse obtožbe škandalozne in da niso pri mobilnih operaterjih zbirali nikakršnih podatkov o novinarjih, ki so preiskovali smrt predsednika. Poljski portal News.pl je namreč trdil, da so uslužbenci Przybylove pisarne od mobilnih operaterjev zahtevali telefonske izpiske vseh novinarjev, ki so preiskovali grozovito nesrečo v Smolensku.