Kljub temu do konca redakcije ni bilo podatkov o ranjenih, ljudje pa so za kratek čas ostali brez elektrike na manjših območjih kranjske in radovljiške občine. Ker je veter presegel hitrost tudi sto kilometrov na uro, so ustavili tako kabinsko žičnico kot smučarske naprave na Krvavcu. Tam je močan veter pihal že od ranega jutra.

Na letališču Brnik niso poročali o hujših težavah pri letalskem prometu, letališče v Lescah pa so morali zapreti. Rekordne hitrosti so namerili tudi na Kredarici, kjer naj bi veter v sunkih pihal tudi 190 kilometrov na uro. Napovedi o močnejšem vetru pozno zvečer in tudi ponoči so povzročile splošno pripravljenost vseh služb, da bi čim hitreje ukrepali ob morebitnih posledicah divjanja vetra.

Zaradi močnega vetra sta bili včeraj zaprti tudi smučišči Kanin in Sella Nevea. Aleš Uršič iz ATC Kanin nam je povedal, da je na vrhu smučišča zapadlo 20 centimetrov suhega snega, tako da je snežna odeja zdaj debela okoli 80 centimetrov. Veter je včeraj na Kaninu pihal s hitrostjo 70 do 80 kilometrov na uro, v sunkih pa tudi 100 kilometrov na uro. Temperatura se je na višini 2200 metrov v jutranjih urah spustila na okoli 10 stopinj pod lediščem. Če se bo veter umiril, bodo za obiskovalce danes zavrteli vse naprave na naši in italijanski strani, kjer je smuka mogoča vse do spodnje postaje.