Janša je tako prepričan, da Slovenija potrebuje drugačno razvojno paradigmo, "kot je zadolževanje države ali zadolževanje mesta Ljubljane". Hkrati napoveduje, da bodo v primeru, da bodo po volitvah prevzeli vlado, naredili vse, da Slovenija iz krize ne bo izšla s stiskanjem pasu, ampak z ustvarjanjem pogojev za normalno rast gospodarstva.

To, da je kolegij predsednika DZ včeraj sklenil, da interventnega zakona, ki ga je pripravila vlada, ne bo obravnaval v tem mandatu, po mnenju predsednika SDS predstavlja zelo resen problem, ki ga bo moral reševati prihodnji državni zbor še preden bomo dobili vlado. Slednji bo moral po Janševem prepričanju nekaj narediti v tistih desetih dneh pred novim letom, saj konec leta "zastavica pade". Janša se sicer sprašuje, zakaj je bilo treba z interventnim zakonom čakati tako dolgo.

Na vprašanje, s katerimi strankami namerava sodelovati po volitvah, je Janša pojasnil, da bo na to mogoče natančneje odgovoriti po volitvah, "ko se bo videlo, katere stranke so prišle v parlament". A sam si želi koalicijo, v kateri bi bilo čim manj strank. "Večja kot bo koalicija, manj stabilna bo. Slovenija potrebuje jasen volilni izid, trdno vlado in koalicijo, v kateri bo čim manj strank," je dejal v svojem javljanju za TV Odmeve iz Dravograda, kjer bo v soboto zasedal svet SDS.

Kolegij predsednika DZ je namreč včeraj sklenil, da interventnega zakona za leto 2012 ne bo obravnaval po nujnem postopku. To pomeni, da poslanci interventnega zakona ne bodo mogli obravnavati na zadnji redni seji v sedanji sestavi in ga torej v tem mandatu ne bo. Minister za delo, ki opravlja tekoče posle, Ivan Svetlik je v zvezi s tem pojasnil, da bodo zaradi tega konec leta nehali veljati interventni ukrepi, skladno z zakonodajo pa se bodo v letu 2012 opravile vse uskladitve, ki so bile do zdaj zamrznjene. Slednje pa bi pomenilo, da bi morala država in pokojninska blagajna zagotoviti dodatnih 297 milijonov evrov.