Da v njem hudo vre, ni pokazal niti takrat, ko je Baraga razlagal, zakaj se je senat odločil za obsodilno sodbo. Ko pa je nastopil čas, da ga pazniki odpeljejo nazaj v zapor, je popolnoma pobesnel. Senat je obkladal s psovkami, ob tem pa pljuval in enega od sodnikov porotnikov tudi zadel. Trije pazniki so nekaj sekund samo osuplo strmeli, kaj se dogaja, šele potem so ga zagrabili in poskušali obvladati. A je šlo le stežka, čeprav je eden od njih uporabil strokovni prijem in ga od zadaj zagrabil za vrat. Tudi na hodniku je še norel, slišati je bilo njegove krike o "bandi ušivi", ko so ga peljali mimo vhoda, pa je mimogrede popljuval še dva nič hudega sluteča obiskovalca glavne ljubljanske sodne palače.

Stephenu Casiraghiju (nekdaj Hinku Krajačiču in še prej Vinku Rakuši) so sodili, ker se je 16. decembra 2004 v priporu na Povšetovi ulici poskušal znesti nad paznikom Markom R. Začelo se je tako, da je stopil na okensko polico prostora za fitnes, pljuval na pripornike in paznike ter jih žalil. Na neprimerno vedenje sta ga najprej opozorila dva paznika, potem pa so poklicali še vodjo pripora Marka R. Ta mu je rekel, naj neha, Casiraghi pa je zagrabil stol, ga dvignil nad glavo in ga skušal napasti. To mu ni uspelo, saj ga je vodja pripora obvladal z gumijevko.

Čeprav je obtoženi trdil, da ga je paznik prvi napadel in da se je sam le branil, so ga decembra 2007 obsodili na leto in dva meseca zapora. Višje sodišče je sodbo nato razveljavilo, češ da niso natančno razčistili dogajanja med paznikom in obtožencem. Na ponovljenem sojenju so zdaj po navodilih višjega sodišča v primer vključili izvedenca medicinske stroke, ki je moral oceniti, ali so bile poškodbe, ki jih je v incidentu dobil obtoženi, povzročene z gumijevko, tonfo ali leseno palico. Izvedenec je odgovoril, da so možne vse tri variante, ker pa takrat v ljubljanskem zaporu tonf še niso imeli, je na koncu obveljalo, da je bila najbrž uporabljena gumijevka. Na vprašanje, v kakšnem položaju je bil Casiraghi, ko je dobil poškodbe, pa je izvedenec ocenil, da je najverjetneje stal.

A kljub vsem tem na novo ugotovljenim podrobnostim je sodišče prišlo do enakega sklepa kot prvič: obtoženemu je kaznivo dejanje dokazano, glede na njegovo predkaznovanost je primerna kazen leto dni in dva meseca zapora. Kot je znano, ima Casiraghi za sabo bogato kriminalno kariero. Trenutno prestaja zaporno kazen 17 let in osem mesecev zaradi ugrabitve mlade avtoštoparke, nad katero se je tudi grdo spolno izživljal, ter prikrivanja. V začetku leta 2007 se je znesel še nad eno avtoštoparko, ji za nekaj časa odvzel prostost in jo laže ranil. Tudi zaradi napada na paznika je že sedel, pa zaradi posilstva, ropa, poskusa ropa in tako naprej.