Osvojili ste dve kolajni. Bi svetovno prvenstvo ocenili z oceno deset ali je bilo še kaj rezerve?

Bi se odločila kar za desetico. Ti kolajni mi ogromno pomenita, pa tudi to, da sem edina tekmovala v vseh petih disciplinah in bila v vseh v vrhu. Peto mesto v smuku je odlično, v slalomu pa malo manj. Če bi s prvo slalomsko progo opravila bolje, bi bila lahko na koncu tretja. Vseeno sem dosegla rezultat, s katerim sem lahko zadovoljna.

Poleg dveh kolajn ste dobili kup nagrad - denarno (za zlato kolajno 60.000 evrov), audija A1 in praktične nagrade. Katera vam je najljubša?

Zlata kolajna, od ostalih nagrad pa audi. Po veleslalomski zmagi sem bila prijetno presenečena, ko sem prišla v Audijev šotor. Potegnila sem kuverto, v kateri je pisalo, da sem dobila audi A1. Takrat sem si rekla: "Ko gre, pač gre." Ali ga bom obdržala ali podarila, tega še ne vem. Najprej ga moram dobiti, nato bo padla tudi odločitev.

Ste že podoživeli vaš zlati dan, ko ste postali svetovna prvakinja v veleslalomu?

Vse skupaj teče tako hitro, da nimam dovolj časa, da bi se sprostila in uživala v uspehu. A za to bo še več kot dovolj časa. Močno sem si želela zlate kolajne. Iz sebe sem iztisnila vse moči. Druga proga je bila brutalno težka, podobno kot dan za tem na veleslalomu za moške. Pritisk na startu je bil velik, nato so se vrstile prireditve, da ni bilo časa niti za prhanje. Spala sem zelo malo. Ne zato, ker bi se veliko zabavala, ampak ker je bil adrenalin tako visok.

Že na tretjem velikem tekmovanju zapored ste bili v pravem trenutku v najboljši formi. Kako vam uspe glede na to, da smučanje ni ravno šport, v katerem bi se dalo natančno tempirati formo?

Res je težko načrtovati, kdaj boš v najboljši formi. Ostala dekleta so v Garmisch-Partenkirchen prišla direktno iz Zwissla, kjer sta bili tekmi za svetovni pokal. Jaz sem šla za nekaj dni domov. V enem dnevu sem si malo napolnila baterije. Lepo je bilo priti v Črno, biti z družino in mojim psom, zlatim prinašalcem, ki se je končno izkazal za zlatega. Vseskozi sem mu govorila, da moramo dobiti zlato kolajno, če je zlati prinašalec. Mogoče mi je ta dan pomagal, da se je krivulja obrnila navzgor.

Vas je svetovno prvenstvo utrudilo do te mere, da bi lahko imeli težave s fizično pripravljenostjo v zaključku sezone?

V slalomu sem porabila zadnje atome energije. Težko se je iz dneva v dan zbrati za novo tekmo. Bilo je naporno, vendar me sedaj čaka nekaj dni za počitek. Upam, da bo to dovolj, da si naberem energijo pred tekmami v Areju. Je pa res, da bom po vseh dogodkih v Garmisch-Partenkirchnu verjetno težko našla motivacijo.

Alpske reprezentance Slovenije imajo precej težav. Jih občutite tudi vi ali ste povsem izolirani od tega?

Po pravici povedano, ne vem, za kakšne težave gre. Osredotočena sem bila na svojo stvar, ki jo lahko naredim le jaz. Meni je pomembno, da moja ekipa dela dobro. Ujeli smo se odlično.

Boste v naslednji sezoni nadaljevali tekmovanje ali boste končali kariero?

Dejstvo je, da nisem najmlajša tekmovalka. O odločitvi pa vas obvestim v prihodnosti.

Preberite še: Obrit zaradi dijaka in kolajne