Po mnenju delavcev Vegrada, piše Večer, želi Tovšakova s svojim družinskim podjetjem Slavc prevzeti nedokončane Vegradove posle. Po izpiskih Agencije za javnopravne evidence in storitve je omenjeno podjetje, ki je registrirano na domačem naslovu Hilde Tovšak, lastniško v celoti v rokah njene družine - zastopnik je sin Gregor.

Pogovori z delavci so razkrili, da Tovšakova nekatere zaposlene precej pogosto kliče in jih vabi na kavo, menda pa jo najbolj zanima, kaj namerava s tem ali onim gradbiščem storiti stečajna upraviteljica Alenka Gril. Zaradi resnih groženj njihovim družinam, tako Večer, pa je večino delavcev zgovornost minila.

Po besedah sindikalista Srečka Čatra, so delavci za medije nedosegljivi, saj so od posrednikov, ki so delovno silo iz Bosne pripeljali v Slovenijo, dobili namige, naj se zavedajo, da imajo doma ženo in otroke. Čater je za Večer povedal, da Tovšakova tudi njega pogosto pokliče. Med drugim mu je pojasnjevala, da delavcem ni dolžna poravnati zapadlih obrokov za kredite, če so na cesti, češ, saj so le-ti tako in tako zavarovani. "Ne vem, kaj na to sploh rečem, zdi se mi, kot da gospa ne hodi po zemlji," je za mariborski časnik povedal sindikalist Srečko Čater.