Kot piše Žurnal24, so v uredništvo prejeli dokumenta, iz katerih je razvidno, da oddelek za gospodarsko kriminaliteto ljubljanske policije preiskuje posel, sklenjen med Šosom in družbo Margento storitve.

Predsednica Šosa Katja Šoba je z dokumenti seznanjena in pravi, da bodo policiji posredovali vse kar je zahtevala. Tudi na policiji so potrdili, da zaradi sumov storitve gospodarskih kaznivih dejanj vodijo predkazenski postopek, a zaradi varovanja postopka javnosti več informacij ne morejo posredovati.

Šos je uporabo mobilnega telefona za koriščenje subvencije pri študentskem obroku kot najboljšo rešitev izbral še v mandatu bivšega predsednika Danijela Bandlja, pogodba z Margentom pa je bila podpisana v mandatu zdajšnje predsednice. Bivšemu predsedniku ni jasno, kaj pravzaprav policija preiskuje, saj so bili vsi postopki speljani javni. Po njegovem mnenju se je vse, kar je predsedstvo imelo z izborom, končalo spomladi 2009, ko so rešitev izbrali kot najboljšo na podlagi rezultatov anket. Priznava pa, da je videl le rezultate anket, samih anket pa ne.

Kot navajajo v današnjem časniku Žurnal24, je za vpogled v dokumentacijo v zvezi z elektronizacijo je zaprosila tudi informacijska pooblaščenka. Sprva so ji vpogled zavrnili, Katja Šoba pa je včeraj povedala, da bo pooblaščenka danes vseeno obiskala Šos in da ji bo na voljo vse, kar bo želela pregledati.

V Mladi Sloveniji, podmladku NSi, ki so že v času poteka razpisa ŠOS opozarjali na po njihovem prepričanju nepravilnosti pri poslu, so danes sporočili, pričakujejo, da "bodo danes kriminalisti le spoznali, da je bila elektronizacija študentske prehrane izvedena po nareku podjetja Ultra, v kateri ima solastniški delež tudi minister Gregor Golobič, in da je šlo za korupcijo".

Opozarjajo še, da imajo študentje odslej možnost vpogleda v vse dokumente ŠOS. Pričakujejo, da bo ŠOS javnosti pokazal pogodbo s Margentom.