Iz četrtkovega predizbora so se v nocojšnji finale prebile Gruzija s pevko Sofio Nizharadze in pesmijo "Shine", Ukrajina z Alyosho in pesmijo "Sweet People", Izrael s pevcem Harlom Skaatom s skladbo Milim in Turčija s skupino "maNga", ki je izvedla skladbo "We Could Be The Same".

Irsko je v finale popeljala Niamh Kavanagh, ki je zapela "It's For Your", Ciper je prepričal s skladbo "Life Looks better In Spring" v izvedbi Jona Lilygreena in The Islanders, Azerbajdžan pa s pevko Safuro in pesmijo "Drip Drop". Romunija je v finale prišla po zaslugi Paule Seling in Ovija s skladbo "Playing With Fire", Armenija po zaslugi Eve Rivas s skladbo "Apricot Stone", Danska pa je prepričala z nastopom predstavnikov Chanee & N'evergreen s pesmijo "In A Momemnt Like This".

Iz prvega izbora, ki je bil v torek, so se v finale uvrstile Bosna in Hercegovina z Vukašinom Brajićem, Moldavija z zasedbo SunStroke & Olia Tira, Rusija s Petrom Nalitchem, Grčija z ansamblom Giorgos Alkaios & Friends, Portugalska s Filipo Azevedo, Belorusija z zasedbo 3+2, Srbija z Milanom Stankovićem, Belgija s Tomom Diceom, Albanija z Juliano Pasha in Islandija s pevko Hero Björk.

Dvajseterici držav se bodo neposredno, brez udeležbe v polfinalnih tekmovanjih, pridružile še Norveška, ki jo bo zastopal Didrik Solli - Tangen, Nemčija s pevko Leno Meyer-Landrut, Velika Britanija, ki jo bo zastopal Josh Dubovie, Španija z Danielom Digesom in Francija z Jessyjem Matadorjem.