Kaj točno so dorekli, nismo uspeli izvedeti, saj se predsednik sveta zavoda Damijan Šavron na naše številne klice in sms-sporočila ni odzval, potem pa je izklopil telefon. Po naših informacijah pa so se »posvetili« tudi Antonu Kranjcu, ki je kljub temu, da je bil vršilec dolžnosti, podpisal pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas.

»Dali so mi jasno vedeti, da bodo poiskali novega direktorja, če ne bom delal po njihovem in jih spustil k določenim poslom. Ker tega nisem hotel storiti, saj sem v bolnišnico prišel zato, da jo spravim iz rdečih številk, so svojo napoved uresničili in si za novega direktorja izbrali Averja, ki bo njihove zahteve najbrž izpolnil, « pravi Anton Kranjc in dodaja, da ni mogel verjeti, da so ga posamezniki gledali v oči in od njega odkrito zahtevali provizijo. Na naše vprašanje, kdo so bili ti ljudje, pa je odgovoril, da mlada struja koprske SD, ki jo vodi Sebastjan Kokl, in predsednik sveta zavoda Damijan Šavron.

»To je popolna laž. S Kranjcem se nisem nikdar dobil, čeprav mi je pred časom poslal elektronsko sporočilo, če bi se oglasil pri njem, da bi mi predstavil svoj program razvoja bolnišnice. Ker se v to ne vtikam, mu na elektronsko sporočilo sploh nisem odgovoril, « nam je pojasnil Kokl in zatrdil, da ni za nikogar lobiral. Na vprašanje, zakaj mu je potem Kranjc sploh poskušal predstaviti svoj program, pa je odgovoril, da tega ne ve. Povedal je, da je Kranjc sam stopil v stik oziroma poskušal stopiti v stik še z nekaterimi drugimi ljudmi, med njimi tudi s poslancem Lukom Jurijem, in naj že enkrat neha lagat. Šavronovega komentarja nismo uspeli dobiti, ker na naše klice ni odgovarjal.

Ni skrivnost, da je Aver pri nekaterih koprskih političnih veljakih priljubljen. Nekaj časa so ga omenjali kot morebitnega županskega kandidata SD na lokalnih volitvah, zaradi neslavne kariere v Vzajemni pa se mu je izjalovilo tudi delo v upravi Luke Koper.

»Obstajali so veliki interesi, da bi privatizirali izolsko bolnišnico, in ker sem jim z učinkovito sanacijo prekrižal načrte, sem jim v napoto,« meni Kranjc, ki verjame, da se bo zdravstveni minister Dorjan Marušič pametno odločil, saj je nenazadnje kot strokovni direktor izolske bolnišnice leta 2005 tudi sam spisal sanacijski program zanjo.