"Rode je nagnjen k trdim in udarnim izjavam, a se nanje znam odzvati. Predvsem sem humanist in liberalec ter nisem militant," je med drugim hrvaškemu novinarju povedal Gulič.

"To, da ne verjamem v boga lahko zgolj ustreza mojemu novemu delovnemu mestu, ker bi v nasprotnem primeru postavljal boga pred ostale“. Gulič meni, da je razburjenje, ki je nastalo zaradi njegovega imenovanja, pravzaprav dobro, ker je vzbudilo pozornost do dela urada. „Temu strastnemu bikerju iz Trbovelj, ki je velik prijatelj in oboževalec skupine Laibach, je cilj, da bi vseh verske skupnosti v Sloveniji, ki jih je 43, postale enakopravne“, so zapisali v Jutarnjemu listu.

„Nekatere verske skupnosti si ne želijo stikov z državo, mi jim ne bomo postavljali nikakršnih ovir, ne smejo pa biti uprejene proti človeku“, je še dejal Gulič, ki je tudi prepričan, da je verouk v šolah popolnoma zgrešen.“ V 41. členu slovenske ustave lepo piše, da za versko vzgojo svojih otrok skrbijo starši, ne pa država. To je dobro, poleg tega pa menim, da se mora človek za svojo veroizpoved pravzaprav odločiti, ko odraste.“ Gulič še meni, da pri verouku nastane problem v primerih otrok, ki ne pripadajo najbolj zastopani veri. „ Tu ni enakopravnosti in otroci, ki ne hodijo na verouk, kamor hodi večina, so zapostavljeni. Ta problem imate tudi na Hrvaškem. Človeka v prvi vrsti oblikuje družina“, v pogovoru za Jutarnji list še dodaja Gulič.