Za Sanelo bi lahko rekli, da je nekakšna nova Slavica Eclestone, čeprav ima dve diplomi, iz Sarajeva in Brixtona. Je sila družabna, na svojih sprejemih pa goste spodbuja, da bi finančno pomagali revnim.

Sanela Čatić je danes Diana Jenkins in je o svojem življenju povedala, da je odrasla v Bosni v srečni družini, pri čemer je bila najbolj navezana na svojega brata Irnisa.

"Med srbskim obleganjem Sarajeva me je oče nagovoril, da zapustim Bosno in se rešim. Pobegnila sem mimo barikad, peš in z avtobusom in dobila zatočišče na Hrvaškem," pravi Diana, ki je v London prišla leta 1993. "Nisem znala angleško, bila sem brez denarja, zato sem pospravljala po domovih, prodajala nakit in delala v restavracijah. Moja sarajevska diploma ni bila v Angliji nič vredna, zato sem začela znova. Končala sem računalniški tečaj, v Brixtonu vpisala študij in diplomirala."

Leta 1995, osem dni pred koncem vojne, ji je umrl brat, tik pred njegovim 21. rojstnim dnevom. "Zame je bil to konec Sanele, spremenila sem ime v Diano in vso žalost prebrodila s svojo filozofijo: pomagati ljudem in gledati naprej s svetle strani življenja."

Takrat je spoznala Rogerja Jenkinsa, ki je bil ločen, živel v najetem stanovanju, ni bil bogat, niti slaven. Po desetih letih zakona imata dva otroka. Roger je leta 2005 zaslužil 75 milijonov funtov.