Na okno avtobusa so nalepile velik plakat, na katerem je bila fotografija nasmejane mlade neveste, ob njej pa napis: "Danes ga bom srala, saj bom 9. 5. 2009 žena postala. Mančna deklišna."

Toda Mančna dekliščina se ni končala tako, kot bi vsi želeli. Na pol poti proti domu, le nekaj metrov pred izvozom za Ljubečno pri Celju, je na avtocesti okoli pete ure zjutraj vinjeni voznik črnega golfa silovito trčil v pred sabo vozeči avtobus. 31-letnemu povzročitelju, ki je doma iz območja Velenja, se ni zgodilo nič hujšega. Zlezel je iz razbitega avtomobila, preplezal varovalno ograjo ob avtocesti in strahopetno pobegnil s kraja nesreče, vendar so ga policisti kmalu zatem ujeli. Avtobus je zaradi silovitega trka zaneslo s ceste. Obrnjen na streho je obstal v jarku, vsi, ki so bili v njem, poleg deklet tudi voznik in sovoznik, pa so bili huje ali lažje ranjeni. Poškodbe enega dekleta so bile na žalost tako hude, da je umrla na kraju nesreče. Njeno truplo so gasilci in policisti našli šele po tem, ko so iz jarka dvignili razbit avtobus. Dekle je med prevračanjem padlo iz avtobusa in ostalo pokopano pod njim.

14 poškodovanih so odpeljali na urgenco v celjsko bolnišnico. Štiri so včeraj že izpustili domov. Strokovna direktorica bolnišnice Frančiška Škrabl Močnik in poslovni direktor Marjan Ferjanc sta včeraj, ko je ranjene v bolnišnici obiskal minister za zdravje Borut Miklavčič, poudarila, da je vse teklo gladko in brez zapletov in da naj bi predstojnik travmatološkega oddelka, primarij Miodrag Vlaović, ki je specialist splošne kirurgije, izjemno uspešno operiral poškodovanko, ki je imela zaradi poškodovane hrbtenice nevrološke izpade spodnjih okončin.

Po operaciji, ki je trajala štiri ure in pol, dekle spet čuti noge in jih lahko premika, Vlaović pa je sam zase dejal, da je opravil operacijo, ki bi se lahko vpisala v Guinessovo knjigo rekordov. Kljub temu ni pozabil pohvaliti dobro opravljenega dela svojega mlajšega kolega, priznanega kirurga travmatologa Andreja Strahovnika, ki je enemu izmed deklet operiral možgane, in celotne ekipe pod vodstvom kirurgov Zdenka Orožima in Draga Brileja, ki so ranjence sprejeli ob prihodu v bolnišnico.

Minister je bil po obisku bolnišnice videti zadovoljen. Pohvalil je strokovnost celjske bolnišnice in še posebno izpostavil, da so bili zdravniki in drugo medicinsko osebje dobro pripravljeni in organizirani, kljub temu da se je nesreča zgodila dan pred praznikom, ko se marsikdo odpravi na dopust.

Neuradno smo izvedeli, da je povzročitelj tragedije vozil brez vozniškega dovoljenja. Policisti so mu ga pred kratkim odvzeli zaradi vožnje pod vplivom alkohola.