Medaljo za hrabrost je prejel policist Gregor Kovač iz policijske uprave (PU) Ljubljana, ki je v nesreči pri hidroelektrarni Blanca po navedbah ministrstva zaradi takojšnjega reševanja izkazal "posebno osebno hrabrost in ob tem izpostavil tudi svoje življenje".

Medalji za požrtvovalnost ob tej nesreči pa sta prejela policista Rade Ivkovič in Dušan Černe iz PU Krško, ki sta, kot navajajo na MNZ, takoj po nesreči nesebično pomagala ponesrečenim in s tem tvegala svoje življenje.

Za reševanje osebe iz deroče reke Savinje sta medalji za hrabrost dobila policist Damjan Herodež iz PU Celje in občan Igor Lipovšek iz Žalca, ki sta utapljajočega potegnila iz vode in ob tem tvegala svoji življenji, navajajo na ministrstvu. Kot dodajajo, jima je ob tem pomagal policist Igor Orešnik iz PU Celje, ki je danes prejel medaljo za požrtvovalnost.

Ribničan Dušan Dejak je 4. julija iz vozila, ki je v prometni nesreči zagorelo, rešil voznika, ki je bil ujet v avtomobilu in mu s tem rešil življenje, so zapisali na ministrstvu. Minister Mate mu je danes podelil medaljo za hrabrost.

V prometni nesreči, v kateri je občana vrglo iz avtomobila v potok, kjer je nezavesten obležal, sta posredovala policista Marko Mulej in Blaž Svetlin iz PU Kranj. Na današnji slovesnosti sta prejela medalji za požrtvovalnost.