Na južno angleško obalo je nova velikanka priplula iz finske ladjedelnice Aker Yards v mestu Turku, kjer sicer izdelujejo ladje velikanke, ki so namenjene turističnim križarjenjem, šele v Southamptonu pa se je nekaj tisoč gostov z vsega sveta prav zavedlo pomena tega dogodka. Nova velikanka na morju je presegla vse doslej in mnogi so se spomnili legendarnega Titanika, ki je na svojo prvo in zadnjo vožnjo izplul prav iz Southamptona.

Ko je v pristanišče tega mesta z 200.000 prebivalci priplula ladja, ki bo nosila ime Independence of the Seas, se je šele pokazalo, kako resnično velika je. Ko bi jo postavili pokonci, dolga je sicer 336 metrov, bi bila višja od slovitega Eifflovega stolpa v Parizu, nebotičnika Chrysler v New Yorku ali londonskega Canary Wharfa. Ob njej bi lahko drugega na drugega postavili skoraj pet ljubljanskih nebotičnikov. Dolga je za tri nogometna igrišča, lahko pa bi pet največjih letal boeing 747 parkirali drugega za drugim. Težka je za 80.000 avtomobilov ali toliko, kolikor tehta 32.000 odraslih slonov, in višja je od ljubljanskega nebotičnika.

Ob takšnih presežnikih, ki so se ponujali ob pogledu na novo svetovno ladijsko velikanko, je Virgin Radio, ena od treh samostojnih britanskih radijskih postaj, slavila petnajstletnico oddajanja. To je v Southampton privabilo še veliko novih obiskovalcev, kajti Virgin Radio, ki je v lasti znanega milijarderja Richarda Bransona, je pojem sodobne glasbe na radijskih valovih.

Več v tiskani izdaji