Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Stranki Pozitivna Slovenija: To s papežem in Mercatorjem je pa preveč!

Vračam položnico za članarino in sporočam, da s to stranko nočem imeti več nobenega opravka. Sporočilo o izstopu sem poslal že po elektronski pošti, toda potem, ko sem kljub temu dobil položnico, sem čisto zares pomislil, da bi mogoče lahko šel čez vse in poravnal članarino ter s tem molče privolil, da ostajam član. Zdaj sem popolnoma prepričan, da to nočem biti.

Na ustanovni kongres sem šel, ker so me zavedla lepa Jankovićeva gesla. Napovedovala se je nova, leva stranka, ki je edina dajala upanje, da bo končala obdobje dotedanjega vladanja ekipe, ki že dolga leta deluje v škodo slovenske države. Ker smo vam Slovenci verjeli, ste tudi zmagali na volitvah. Zato je bilo toliko bolj boleče, da ste kljub zmagi prav vi poskrbeli, da je Janša znova prišel na oblast.

Da ste očitna predvolilna goljufija, ki naj z drugačnostjo zavaja volilce, ste potrdili pred meseci, ko je padla vlada. Ne bi bilo treba drugega, kot iti na izredne volitve, in v tistem nemirnem času po izbruhih nezadovoljstva bi na volitvah odpadli vsi, proti katerim je bil uperjen ljudski srd, zanesljivo Janša, Virant in Erjavec. Njihov volilni poraz bi bil tak, da bi se najverjetneje morali za vedno posloviti od politike.

Rešila jih je vaša nova vlada, ki se je kmalu pokazala kot stara vlada, le da z novo predsednico.

Samo nekaj mesecev je bilo treba in ni težko videti, da je ta še slabša od Janševe. Očitno niso samo obramboslovci tisti, ki jim med študijem niso nič povedali o osnovah ekonomije. Če bi imeli ta predmet na tekstilni fakulteti, bi predsednica morala vedeti, da so proizvodnja, potrošnja in trgovina ena sama velika celota. Proizvodnja omogoča potrošnjo, kot omogoča potrošnja proizvodnjo, posrednik med njima je trgovina, država pa živi od dajatev, ki jih pobere vsem.

Sicer pa je pojasnjevanje izguba časa. Z njim sem začel samo zato, ker sem tako prizadet ob prodaji Mercatorja in vseh tovarn, ki jih še napovedujete. Tudi če bi bili popolnoma slepi in neumni, bi morali v teh letih dojeti, da razprodaja slovenskih tovarn in potem njihovo ukinjanje (saj tujci pokupijo samo tisto, kar jim je konkurenčno in zato, da to ukinejo) uničuje gospodarsko moč vseh nas in naše države. Problem Slovenije ni prevelika poraba, naš problem je premalo ustvarjene nove vrednosti, te pa brez tovarn, ki jih sistematično uničujete, ne more biti. Prepuščanje trgovine tujini odnaša čez meje tudi njene dobičke.

Po drugi strani pa nas imate pri vseh teh prodajah vedno znova za norca. Tudi zdaj spet razglašate, kako bo hrvaški kupec ohranil slovenske dobavitelje, kot ste nas delali enako neumne pri prodaji Fructala. Komaj se je pogodba dobro posušila, novi srbski lastniki že nočejo več tukajšnjih breskev.

Kako vas vseh skupaj ni sram!

In še premierka, ki naj bi bila iz leve stranke, se gre poklonit papežu, in to tako, da bi bolj samozavestno izvedla še Ljudmila Novak. Vsak tak poklon papežu, Nemcem, Italijanom, Avstriji in še komu nas vedno znova stane in se spreminja v razprodajo Slovenije. Zaradi teh priklonov potem naša sodišča pod lažnim videzom prava razveljavljajo stare pravnomočne sodbe in dajejo nemškim, madžarskim in vsem mogočim tujim grofom ter nacističnim barabinom iz druge svetovne vojne, česar jim Slovenija nikoli ne bi smela dati.

Zato ker ne služite naši državi, ne iščete denarja, ki so ga ljudje iz vaše druščine na razne načine poslali na Ciper, v Srbijo, Rusijo, Vatikan in še kam, nas pa odirate vedno bolj. Kramarju ste pustili milijon evrov nagrade za čas, ko so iz banke odšle v nič stotine milijonov, kot ugotavljate danes in se delate presenečene.

Dajte, no, tudi če nas imate za neumne tako zelo, da bi temu samo ploskali, pa vsi vendarle nismo.

Častni znak svobode Republike Slovenije in druga odlikovanja za vojno leta 1991 sem že zdavnaj dal Vojnemu muzeju Logatec, če ne, bi jih vrgel za vami.

Tvegali smo svoja življenja, da nam uničujete državo, v katero smo tako zelo verjeli, da smo bili zanjo pripravljeni tudi umreti.

Takrat bi nam morali povedati, kdo ste in kakšni so vaši cilji. Res bi se goljufija, ki jo imenujete slovenska samostojnost, najverjetneje kljub temu posrečila, toda nekateri zanesljivo ne bi šli za vami.

V letu dni, ki ste mu ga dali, si bo Janša opomogel in se zaradi vas lahko spet vrnil na oblast. Ko bo ljudsko nezadovoljstvo znova prekipelo, ali pred vsakimi novimi volitvami kar tako, si boste izmislili novo, navidezno drugačno stranko ali kakšno drugo volilno prevaro. Pozitivne Slovenije najverjetneje že po naslednjih volitvah ne bo več med odločujočimi strankami, zato bo nova prevara potrebna.

Tako bo šlo, dokler bo šlo, toda jaz s tem nočem imeti več nobenega opravka.

Janez J. Švajncer, Logatec
Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor