Novi album skupine Linkin Park, Meteora, je zadetek v črno, vendar je s 37 minutami malo kratek... Brad Delson pravi: "Za nas kakovost velja več kot količina. Smo perfekcionisti. Za singel Somewhere I belong sta Chester in Mike napisala 40 refrenov, z enim pa sta bila končno zadovoljna." Mike Shinoda: "Imeli smo 30 dokončanih pesmi, na album jih je na koncu prišlo dvanajst. Ni šlo samo za kakovost, ampak tudi za ujemanje med seboj. Zame je vsaka pesem majhen film, v katerem se napetost stopnjuje do vrhunca." Kdo je sedaj šef skupine? Mike: "Linkin Park nima šefa. Skupaj smo kot pošast s šestimi glavami. Drug do drugega in do skupine čutimo odgovornost. Jaz sem včasih moderator in skušam iz vsakega potegniti najboljše. Joe me je nekoč imenoval lepilo, ki povezuje Linkin Park." Kakšne naloge imajo drugi člani? DJ Joe Hahn: "Interesno smo se dobro ujeli. Z Mikom se poznava z glasbene akademije, zanimava se tudi za slikarstvo in grafiko. Skupaj sva naredila ovitke za naše plošče. Naše videe režiram jaz, kajti film je moja strast. Sedaj delam pošastne figure za hollywoodske filme." Kaj pa Brad?

Brad: "Skupaj z Robom skrbim za poslovne zadeve. Študiral je ekonomijo, jaz poznam glasbeni biznis, ker sem dolgo delal kot praktikant pri veliki založbi plošč. Phoenix skrbi za naše medmrežne strani in vzdržuje stike z oboževalci."

Kdo si je izmislil, da ste pesmi Meteore zaščitili pred piratskim kopiranjem? Chester Bennington: "Ta ideja je zrasla samo v super možganih Brada in Phoenixa. Mislim, da je Meteora prva zgoščenka v zgodovini rocka, ki se ni že pred objavo pojavila na medmrežju." Si res imel težko otroštvo? Chester: "Sem otrok ločenih staršev, kot je pač še stotisoče otrok. Pravzaprav se ne morem pritoževati." Kdaj sta se starša ločila? "Bilo mi je enajst let in bil sem najmlajši otrok. Moj očka je bil policist in precej strog. Kljub temu sem navezan nanj. Ko nas je zapustil, ni bilo nikogar več, ki bi skrbel zame. Zašel sem na kriva pota. Eno noč sem prebil celo v zaporu, ker sem imel pri sebi marihuano. Grozno!" Si se medtem poslovil od mamil? "Z mamili ne moreš zdržati tempa in energije skupine Linkin Park. Ekstazo doživimo samo na odru. Po nastopu je para izpuščena in postanemo najbolj dolgočasna skupina na svetu."