Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Ruska raketa kmalu po izstrelitvi strmoglavila v Tihi ocean

Moskva, Washington -  Ruska raketa, ki naj bi ameriški komunikacijski satelit ponesla v vesolje, je strmoglavila v Tihi ocean kmalu po izstrelitvi, so poročali ruski mediji. Raketo tipa zenit so danes izstrelili sredi oceana s plavajočega izstrelišča. Ameriški satelit naj bi vesolju deloval 15 let.

(Foto: Reuters)

Ruski uradniki so sporočili, da na ploščadi, s katere so izstrelili raketo, ni bil nihče poškodovan, da pa vzrok neuspešne izstrelitve že preiskujejo.

Ameriški satelit, ki ga je zgradilo podjetje Boeing, bi služil vladam in medijem v ZDA in Evropi. Vodja ruske korporacije Energia, ki je izdelala raketo, Jevgenij Lopota je dejal, da je motor rakete odpovedal po 50 sekundah poleta.

Od 34 izstrelitev z morja sta se od leta 1999 le dve končali neuspešni. Ruski vesoljski program je po poročanju britanskega BBC pod drobnogledom, saj je edini način pošiljanja človeške posadke na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS), vendar je imel v zadnji letih številne težave, med katerimi je tudi neuspešna izstrelitev dveh satelitov v lanskem letu.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Ruska raketa proton bo z evropskim satelitom omogočila vzpostavitev hitrih internetnih povezav Znanost in tehnologija

Ruska raketa proton bo z evropskim satelitom omogočila vzpostavitev hitrih internetnih povezav

Iz ruskega vesoljskega izstrelišča Bajkonur v Kazahstanu so v nedeljo pozno zvečer izstrelili rusko raketo proton, ki je v vesolje ponesla evropski satelit, ki bo omogočil vzpostavitev hitrih internetnih povezav za prek milijon gospodinjstev v odročnih delih Evrope, poroča nemška tiskovna Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor