Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Nadgradnja operacijskega sistema Windows 8 bo brezplačna

Ljubljana -  Ameriški proizvajalec programske opreme Microsoft bo nadgradnjo za operacijski sistem Windows 8 ponudil brezplačno, so danes sporočili iz Microsofta Slovenija. Nadgradnja bo nosila uradno ime Windows 8.1, na voljo pa bo preko spletne Trgovine Windows.

Po uradnih napovedih naj bi bila nadgradnja Windows 8 na voljo že letos. Foto: Reuters

Po uradnih napovedih naj bi bila nadgradnja na voljo že letos, vendar pa pri Microsoftu zaenkrat še ne izdajajo točnega datuma izida. Predogledna različica Windows 8.1, ki je namenjena predvsem razvijalcem programske opreme, bo sicer javno na voljo že 26. junija.

Microsoft je doslej prodal 100 milijonov licenc za Windows 8, v zadnjih šestih mesecih pa je zabeležil 250 milijonov prenosov aplikacij iz spletne Trgovine Windows. Število aplikacij v njihovi spletni trgovini se je od predstavitve povečalo za šestkrat, so sporočili iz slovenske podružnice Microsofta.

Microsoft poskuša z novo različico Windows 8 odgovoriti na vse večjo priljubljenost mobilnih telefonov in tablic, saj je zasnovan tako za zaslone na dotik kot za miško in tipkovnico.

Vendar pa je operacijski sistem med uporabniki povzročil precej nezadovoljstva, predvsem zaradi sprememb uporabniškega vmesnika, ki so med drugim odpravile dobro poznani gumb Start. Microsoft ne želi izdati, ali bo z nadgradnjo uporabnikom dal na voljo možnost, da si gumb Start ponovno namestijo.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor