Na 11. zaporednem Dnevu odprtih kleti bo svoje vinske zakladnice na stežaj odprlo 23 vinarjev, ki bodo v pokušino dali več kot 70 različnih vin. Pogoj za dvodnevni srkanje briške kapljice ob kramljanju z vinarji je le pravi kozarec, ki ga bodo lahko vinoljubci v zameno za deset evrov dobili v Vinoteki Brda na Dobrovem, kjer bo tudi informacijska točka. Za boljšo koordinacijo po briških kleteh bodo poleg kozarca prejeli še podroben zemljevid s seznamom sodelujočih vinarjev.

Direktorica Vinoteke Brda Petra Rutar je povedala, da bo letos dogodek dobil novo razsežnost, saj se bodo vinarjem pridružili še briški gostinci, ki bodo prav ta konec tedna začeli z mesecem češnjevih jedi. Jutri, v soboto, se bo po zaprtju vinskih kleti – to se bo predvidoma zgodilo s sončnim zahodom - druženje z vinarji nadaljevalo na domačiji Kabaj v Šlovrencu, kjer bodo obiskovalci spoznavali tudi, kako gredo briška vina skupaj z japonskim sušijem.