Chef Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu (Dvorec Zemono), ki je bil na prireditvi tudi gostujoči kuhar, je domov odnesel nagrado za najbolj kreativno in inovativno kuhinjo v regiji, medtem ko so se nagrade za najboljšo »oštarijo« razveselili v gostilni Skaručna.

Tridnevni dogodek, kjer so se zvrstile številne degustacije, delavnice in zanimiva predavanja s priznanimi kuharskimi mojstri, gostinci, pridelovalci vin, novinarji in eno-gastronomskimi kritiki, je na nek način prvič povezal ta edinstven prostor na svetu, ki mu pečat posebnosti dajejo prav zgodovinska, kulturna in naravna raznolikost. Gostje so lahko uživali v izvirnih kulinaričnih kreacijah več kot 20 kuharjev iz najboljših restavracij makroregije Alpe Adria, okušali vina približno šestdesetih vinskih hiš in spoznavali izbrane kise, sire, kave,destilate in druge prehrambne izdelke.