Lisičke na mocareli

Potrebujemo: 250 g lisičk, 200 g mocarele, 2 mladi čebuli, 3 žlice olivnega olja, 1 žlico balzamičnega, vinskega ali jabolčnega kisa, 2 stroka česna, manjši šopek peteršilja, morsko sol, sveže zmlet črni poper, ščepec sladkorja.

Priprava: Lisičke očistimo, večje razpolovimo. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Peteršilj drobno sesekljamo. V ponev na olivno olje damo čebulo, pristavimo in popražimo. Dodamo lisičke in med mešanjem pražimo slabe tri minute, da tekočina izpari. Česen olupimo in narežemo na tanke rezine ter dodamo k praženim lisičkam. Primešamo sesekljan peteršilj, začinimo s soljo in poprom ter med mešanjem pražimo še slabo minuto. Lisičke naj bodo kuhane na zob. Mocarelo narežemo na rezine. Prepražene lisičke poberemo iz ponve in shranimo na toplem. Ponev pristavimo, prilijemo kis in dodamo ščepec sladkorja (pri balzamičnem kisu to ni potrebno) ter vse skupaj nekoliko ukuhamo, potem pa odstavimo. Narezano mocarelo razdelimo na krožnike. Po njej razdelimo pražene lisičke in jih pokapljamo z ukuhanim kisom. Postrežemo kot predjed z dobrim domačim kruhom, če priložimo krompirjev pire, pa dobimo imenitno glavno jed.