Pski s kuskusom

Potrebujemo: 200 g pskov, 2 žlici olivnega olja, 200 g pasiranega paradižnika, morsko sol, sveže zmlet poper, baziliko. Za prilogo še 250 ml vode, 1 žlico olivnega olja, morsko sol, 150 g kuskusa, 2 žlički masla.

Priprava: Pristavimo vodo za kuhanje kuskusa, ki ji dodamo olje in malo soli. Ko zavre, jo odstavimo, vanjo vsujemo kuskus, premešamo in počakamo dve minuti. Nato dodamo maslo, spet pristavimo in med mešanjem z vilicami kuhamo še tri minute. Pustimo na toplem. Pske oplaknemo pod tekočo vodo, narežemo na približno 4 centimetre dolge koščke in jih vsujemo v večjo ponev na olivno olje. Pristavimo, pokrijemo in na hitro popečemo (ne predolgo!). Dodamo pasirani paradižnik, začinimo z baziliko, soljo in poprom ter pokrito dušimo nekaj minut, da se pski zmehčajo. Na krožnike razdelimo kuskus in na vrh nadevamo omako iz pskov ter postrežemo z nastrganim parmezanom in izbranim vinom.