Poleg vinsko-kulinaričnih degustaciji bo na prizorišču ves čas odprta tudi vipavska tržnica, kjer bodo lahko obiskovalci poskusili in kupili sire, salame, pršut, med, zelišča, pecivo in druge domače izdelke. Ves čas bodo potekale tudi razne izobraževalne vinsko-kulinarične delavnice.

Podobno se bodo dogajalo tudi v ponedeljek, ki pa se bo za sladokusce začel že malce prej, in sicer ob 12. uri s kosilom - degustacijskim menijem s šestimi hodi v Gostilni pri Lojzetu v Dvorcu Zemono. Pripravili ga bodo legendarni italijanski mojster Emanuele Scarello iz restavracije Agli Amici (lastnik dveh michelinovih zvezdic), Tomaž Kavčič iz Gostilne pri Lojzetu in Stefano Blasotti iz restavracije Trattoria Risorta di Muggia.

Poleg raznih delavnic in tržnice bo od 16. do 18. ure potekala kulinarična degustacija in predstavitev združenja Jeunes Restaurateurs d' Europe Slovenije, na kateri bodo sodelovali Oštarija Debeluh (Brežice), Hiša Franko (Kobarid), Gostilna Mahorčič (Rodik), Brioni (Kranj), Restavracija Pavus (Laško), Gostilna Rajh (Murska Sobota), DAM restavracija (Nova Gorica), Pikol (Nova Gorica), Rizibizi (Portorož), Gostilna Pri Danilu (Škofja Loka), Kendov Dvorec (Spodnja Idrija) in Gostilna Rakar (Trebnje).

Najboljši slovenski sommelier Gašper Čarman pa bo ob 18. uri predaval o pravilni rabi vinskih kozarcev.