Festival, ki ga organizirajo Kombinatke, se bo v soboto preselil na ljubljanske ulice, kjer bodo ob 11. uri začele odmevati pesmi upora v izvedbi vseh šestih sodelujočih zborov. Kako dolgo in kje bodo nastopali, bo po besedah vodje festivala in članice Kombinatk Polone Glavan odvisno od trenutnega navdiha, razpoloženja in občinstva.

V sklopu festivala bo v soboto potekala tudi okrogla miza na temo Pesem upora danes, na kateri bodo Rastko Močnik, Ana Hofman, Igor Vidmar in Ksenija Jus med drugim spregovorili o tem, kako lahko enaka pesem upora deluje v različnih kontekstih ter kdo so bili njeni avtorji in naslovniki nekoč in danes.

Okrogli mizi bo ob 18. uri sledila projekcija kratkega filma Bog, ohrani Le Zbor, v katerem se bo predstavil zagrebški zbor, ki velja za prvi ženski mešani, lezbično-feministični zbor z območja nekdanje Jugoslavije. Njihova posebnost so pesmi, ki se nanašajo na ženske oziroma ženske v njih nastopajo kot glavne junakinje.

Festival bodo s koncertom v veliki dvorani CK Španskih borcev ob 20. uri zaključili najstarejši samoorganizirani zbor v festivalskem naboru Horkestar ter zbora Svetonazori in Raspeani Skopjani.

Idejo za festival so Kombinatke dobile leta 2011 v Beogradu, kjer je potekal festival samoorganiziranih zborov z območja nekdanje Jugoslavije "Svi u glas!". Zbori so pevke navdušili tako s sporočilnostjo kot z glasbeno izvirnostjo in artikuliranostjo.