Do stekleničenja je vino brez žvepla ali drugih konzervansov dve leti zorelo v rabljenih 225-litrskih sodih (barik) iz slovenskega hrasta, na lastni usedlini, brez pretokov. Batičeva pinela je intenzivno zlatorumene barve. Arome so nežne, med njimi prevladuje vonj po zrelih breskvah, marelicah in grozdnih jagodah. Iz ozadja prihaja širok buket arom rumenega sadja in kruha. Okus je skladen z videzom in vonjem; vino je zelo ekstraktno, polno in mineralno s prefinjeno pikantnostjo. Pookus je mehak in zelo dolg. Vinarja priporočata vino k vsem jedem, če so le na krožniku okusi sveži in pristni, Američani pa stavijo na pečenega piščanca ali raco.
Sorta:
100 % pinela
Letnik: 2009
Sladkorna stopnja: suho
Regija: Primorska
Okoliš: Vipava
Kraj: Šempas
Cena: 19,20 evra