Obiskovalci bodo na prvem tovrstnem festivalu v Ljubljani lahko okušali več kot 50 različnih vzorcev. Dogajanje se bo po 20. uri iz velike unionske dvorane preselilo na hotelski vrt, kjer se bodo ob kulinaričnih zanimivostih in izbrani glasbi dogajali Gala mehurčki pod zvezdami. Šef kuhinj Grand hotela Union Janez Dolšak bo pripravil posebne kulinarične kreacije prav za priložnost premiernega festivala penin.

Po besedah organizatorja Rada Stojanoviča iz podjetja RadoSt je vodilo Salona penečih vin povezati pridelovalce, trgovce in distributerje domačih in tujih penečih vin, ki so prisotna na slovenskem tržišču, ter jih predstaviti na ekskluzivnem dogodku skrbno izbranim ciljnim javnostim. Stojanovič je še povedal, da poleg že uveljavljenih prireditev – obeh Ljubljanskih vinskih poti, Slovenskega festivala vin in Festivala kulinarike – letos pripravljajo še pet novih oziroma dodatnih prireditev. Po Salon penečih vin se bo zgodila prireditev Ljubljanska vinska pot predstavlja slovenske vinorodne dežele, v okviru katere bodo pravzaprav tri prireditve, posvečene vsakokrat eni vinorodni deželi - Primorski, Podravju in Posavju. Jeseni pa bo dodatna sobota posvečena Martinovanju v Ljubljani.