Bezgova krema z jagodami

Potrebujemo: 200 g sveže puste skute, 100 g pasirane skute, 50 g kisle smetane, 100 g sladke smetane, 100 g jogurta, 40 g bezgovih cvetov brez stebelc, 5 kolesc ekološko pridelane limone (zaradi uporabe lupine), 40 g medu, 1 dl jabolčnega soka, 0,5 dl belega vina, 1 jedilno žlico agarja (rastlinska želatina), 1 vaniljev sladkor. Za nadev še 500 g zrelih jagod, 15 g medu, 1 žlico bezgovih cvetov brez stebelc.

Priprava: Pristavimo 1,5 decilitra vode, jabolčni sok, vino in kolesca limone. Zavremo, nalijemo na bezgove cvetove, pokrijemo in pustimo stati na hladnem vsaj šest, še bolje pa dvanajst ur. Ohlajeno zavrelico precedimo skozi dovolj gosto cedilo, da cvetovi ne prodrejo skozi, potrebujemo je 2,5 decilitra. Gladko razmešamo obe skuti, kislo smetano, jogurt, med in vaniljev sladkor. Bezgovo zavrelico pristavimo in segrejemo. Vanjo zamešamo agar in odstavimo. Ko se začne strjevati, jo primešamo skutni masi. Pustimo, da se nekoliko strdi. Sladko smetano čvrsto stepemo. Nežno jo vmešamo k ostalim sestavinam, potem pa z zmesjo nadenemo oplaknjene modelčke in jih za štiri ure postavimo v hladilnik. Jagode očistimo, operemo in zrežemo na četrtine. Primešamo jim med in jih pustimo nekaj časa stati. Kremo iz modelčkov previdno zvrnemo na desertne krožnike. Kupčke obložimo z jagodami in potresemo z bezgovimi cvetovi ter postrežemo.