Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Domnevni organizator ljubljanske preprodajalske mreže obsojen na sedem let in deset mesecev zapora

Od trinajstih Ljubljančanov, zoper katere je Jeglič spisal obtožnico po lanski obsežni policijski akciji, neuradno poimenovani Očistimo Slovenijo, je enajst že obsojenih. Deseterica se je pogodila s tožilstvom in na predobravnavnih narokih priznala krivdo, sodišče jim je tudi izreklo kazen.

Nermin Ćatić (Foto: Tomaž Skale)

Trojica pa je vztrajala, da ni kriva, zato so se je v sredo začela glavna obravnava. Po prebrani obtožnici je Ćatić, ki je po mnenju tožilstva vodil eno od razbitih hudodelski združb, hkrati pa organiziral tudi preprodajalsko mrežo, priznal vsa očitana dejanja in jih obžaloval.

Čatič naj bi prišel do "življenjskega spoznanja", da s takim načinom življenja "ne pride nikamor"

Tožilec Jeglič je zanj predlagal več kot devet let zapora, Ćatićev zagovornik Igor Klun pa se s predlogom ni strinjal, češ da je Ćatić prišel do "življenjskega spoznanja", da s takim načinom življenja "ne pride nikamor" in da se na kriva pota ne bo več vrnil. Dodal je tudi, da ima Ćatić otroka, ki je ravno dopolnil leto dni, za katerega mora skrbeti.

Sodišče Ćatićevo starševstvo ni štelo kot olajševalno okoliščino, saj da je bil v času partneričine nosečnosti in rojstva otroka izredno kriminalno aktiven. Samo med hišno preiskavo 11. maja lani, ko je bil njegov otrok star približno dva meseca, so mu v garaži na ljubljanskih Fužinah našli slab kilogram kokaina in dobrega pol kilograma heroina ter pripomočke, ki dokazujejo, da je bila droga namenjena preprodaji.

Edina olajševalna okoliščina v Ćatićevem primeru je bila po besedah predsednika senata Srečka Škerbca priznanje že na prvem naroku glavne obravnave, kar ni povzročilo večjih stroškov. Po drugi strani pa se Ćatiću očita veliko posameznih kaznivih dejanj prometa z mamili, v zgodbo so vpletene tudi večje količine droge, je nadaljeval Škerbec. Po njegovem grobem izračunu je Ćatić samo s prodajo tajnim policijskim delavcem, nekaterim posameznikom in hrambo v garaži upravljal z 1,6 kilograma heroina in 1,5 kokaina.

Ćatić se je namreč v času prikritih preiskovalni ukrepov večkrat ujel v policijsko zanko, saj je več sto gramov omenjene droge prodal tajnim policijskim delavcem. Večkrat se je tudi dogovoril za prodajo mamil, ki jih pa pozneje ni uspel dobaviti. Tožilstvo mu tudi očita, da je na zunanje stran rešetk mizarske delavnice zapora na Povšetovi v Ljubljani zavezal 50 gramov heroina, da bi ga še neznani zapornik preprodal v zaporu.

Poleg zaporne še 10.000 evrov denarne kazni

Poleg zaporne kazni Ćatića čaka že 10.000 evrov denarne kazni ter odvzem nezakonito pridobljenega premoženja v višini 25.800 evrov. Prav tako bo moral poravnati svoj del stroškov kazenskega postopka, pripor pa je podaljšan do pravnomočnosti sodbe.

Da sta nedolžna, zatrjujeta domnevna Ćatićeva sodelavca Gorazd Filimonović in Darko Smešnik, ki jima bodo sodili naprej. Naslednja obravnava je razpisana za 20. marec.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor