Atomik Harmonik, letošnji zmagovalec po mnenju občinstva, nikakor ni pričakoval zmage. "Zavedamo se, da se vsaka dobra slovenska zabava konča s harmoniko. Na festival smo se prijavili zgolj iz zabave," je povedal Jani, nekoč tudi član skupine Ritem planet. Naslov njihove zmagovalne skladbe je Brizgalna brizga. Na drugo mesto se je po mnenju občinstva uvrstil Rok Kosmač s skladbo Biser v očeh, tretji pa je bil Peter Januš s skladbo Bela barka.

Promocijo sta izkoristila tudi edina predstavnika "prve slovenske lige" med glasbeniki Slavko Ivančić in Alenka Godec. Slednja je festival zapustila s kar tremi nagradami. Poleg nagrade za celostno podobo je prejela tudi nagradi strokovne žirije za izvedbo pesmi V dobrem in slabem in za najboljšo skladbo. Strokovna žirija je nagrado za najboljšo melodijo podelila Roku Kosmaču za pesem Biseri v očeh, nagrado za najboljše besedilo je prejel Drago Mislej - Mef za skladbo Slavka Ivančića Z mano ti ne gre, nagrado za najboljšo priredbo pa je dobila pesem Maje Slatinšek Iz orbite.

Za letošnje Melodije morja in sonca bi lahko rekli, da so bile v znamenju mladih glasbenih zvezdnikov Petra Januše, Roka Kosmača, Tjaše Pustotnik, Dione Dim, Ylenie Zobec, Billy’s Private Parking, Maje Slatinšek in Domna Kumerja, med gardo, ki ima za sabo že nekaj prevoženih kilometrov, pa poleg Godečeve in Ivančića (slednji je MMS zapustil kot zmagovalec že šestkrat, in sicer po dvakrat z Botri, s Faraoni in kot solist) še Botri, Malibu in Frajkinclari.

Mnenja o festivalu za odrom so se zelo razlikovala. Po eni strani so bili vsi hvaležni Stojanu Auerju, ki je potem, ko je nacionalna televizija po lanskem finančnem minusu odklonila nadaljnje sodelovanje, prevzel s svojo TV Net. "Z letošnjim MMS sem zelo zadovoljen. Treba je priznati, da Avditorij take scenografije, takih luči in take tehnične opreme še nikoli ni imel," je povedal Auer in dodal, da je bilo njegovo delo opravljeno profesionalno. S tem se je strinjal tudi direktor Avditorija Patrik Greblo, ki je bil vesel, da so letošnji festival razdelili na kar pet dni, hkrati pa prepolovili lanske stroške.

In če je lani zmanjkalo elektrike za nekaj trenutkov, potem so letošnje težave zaradi občasnega slabega zvoka zamerljive. Nikakor pa ne gre prezreti malomarnosti, ki jo pri scenariju niso upoštevali. Imenovanje nastopajočih pred njihovim nastopom bi morda prišel prav tistim, resda maloštevilnim obiskovalcem, ki niso prišli na finalni večer navijat za svojega favorita. Letošnji MMS se je končal z mednarodnim večerom, ki bi so ga popestrila odmevna imena predvsem hrvaške glasbene scene. Tereza Kesovija, ki je že dan prej na finalnem večeru požela buren aplavz občinstva, Peter Grašo, Nina Badrć, Boris Novkovič in Davor Borno. S splitskega festivala je poleg voditeljice večera Ivane Šundov prišla tudi skupina Magazin.