Dačić je včeraj pozno zvečer za Reuters povedal, da Srbska napredna stranka (SNS) ne stoji za, kot je dejal, poskusom diskreditacije. Kot je dejal Dačić, s predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem deluje »popolnoma usklajeno«, zavrnil pa je vsakršno trditev v sodelovanju SNS v umazani kampanji proti njem. »To je napad na enotnost vlade in poskus določenih sil, da izsilijo predčasne volitve v trenutku, ko ima vlada veliko bolj pomembnih vprašanj, s katerimi bi se morala ukvarjati,« je med drugim dejal srbski premier. »Verjamemo, da je SNS popolnoma zanesljiv partner in rad bi poudaril, da znotraj vlade obstaja enotnost.«

Dačić je pred tem sklical tudi tiskovno konferenco, kjer je povedal, da poskus diskreditacije tako njega kot vlade ni uspel. Potrdil je, da se je nekajkrat sestal z Radulovićem, vendar je imel v tistem času le policijske informacije na osnovi t.i. Bele knjige, v kateri Radulović ni bil označen kot pripadnik zločinskega klana. Dodal je, da so podatke o tem shranili, da bi jih uporabili kot sredstvo političnega izsiljevanja, ko bi prišel čas za to. Poudaril je tudi, da ne obstaja nikakršen razlog za razpis predčasnih volitev v letu 2013. Na tiskovni konferenci sicer ni odgovarjal na vprašanja novinarjev.

Direktor srbske policije Milorad Veljović medtem ni želel komentirati Dačićevih obtožb, da ga policija ni obvestila o tem, da je Radulović član Šarićevega klana.

Včeraj smo že poročali o pisanju srbskega časnika Informer, da se je srbski premier Ivica Dačić še v času, ko je bil notranji minister, večkrat sestal s sodelavcem pobeglega mafijskega šefa Darka Šarića, Radoljubom Radulovićem.

Finančni minister: Za Radulovića je moral vedeti tudi Tadić

Za tega človeka, s katerim se je pred štirimi leti srečeval Dačić, so zagotovo vedeli tudi takratni predsednik Srbije Boris Tadić, sekretar sveta za nacionalno varnost Miodrag Rakić in takratni direktor policije, in če to takrat ni bil razlog za krizo, ga tudi zdaj ni, je danes dejal srbski finančni minister Mlađan Dinkić.

»Če so vedeli in če je bil posredi kriminal, bi morali vsi skupaj iti v zapor. Jaz sem za to, da javnost izve, o čem se je Dačić pogovarjal,« je Dinkić povedal v oddaji na srbski nacionalni televiziji.

Opozoril je tudi na dejstvo, da je Dačić takrat aktivno sodeloval v zaplembi kokaina in da se je resnično boril proti Šarićevi skupini.