GZS zahteva razrešitev vladne krize

Luka povečala pretovor

Ladijski pretovor v Luki Koper se je lani povečal za pet odstotkov, na 17,9 milijona ton, medtem ko so prihodki ostali skoraj nespremenjeni pri 134,6 milijona evrov.

Štiri ponudbe za Aerodrom Maribor

Stečajni upravitelj Preventa Globala Borisa Kastivnika je do izteka predvidenega roka prejel štiri nezavezujoče ponudbe za nakup Aerodroma Maribor. S ponudniku bo Kastivnik v mesecu dni predvidoma izpeljal neposredna pogajanja.

Ferko odstopil kot direktor Pekarne Blatnik

Robert Ferko je zaradi začetka prisilne poravnave odstopil z mesta direktorja Pekarne Blatnik. Lastniki pekarne namreč menijo, da sta za ureditev in stabilizacijo odnosov z vsemi upniki in zaposlenimi potrebna nov pristop in nova uprava.

Višje trošarine na tobak

Vlada je za 25 odstotkov zvišala trošarino na kilogram drobno rezanega tobaka in preostalega tobaka za kajenje. Maloprodajna cena zavojčka drobno rezanega tobaka se bo s tem zvišala za okoli 15 odstotkov.

Vlada ignorirala PS

Vlada je na včerajšnji seji sprejela mnenje k predlogu novele zakona o Slovenskem državnem holdingu, ki ga je vložila skupina poslancev PS. Noveliranje zakona se ji ne zdi potrebno, še posebno ne v delu, ki nekoliko spreminja sestavo nadzornega sveta holdinga, saj so ravno v teku postopki predlaganja kandidatov za te položaje.

Nadzorniki o posojilih

Nadzorniki Pivovarne Laško se bodo na današnji seji predvidoma seznanili s potekom pogajanj o dolgoročnem reprogramu posojil, uprava pa naj bi jih seznanila tudi s potekom prodajnih postopkov v Večeru, Delu in Mercatorju.

CPL z novim direktorjem

Stanko Petrič je novi direktor Cestnega podjetja Ljubljana, medtem ko so bili v nadzorni svet imenovani Igor Sosič, Rado Kreft in Ranko Mimović kot predsednik nadzornikov.

Pripravila Jan Bratanič in STA