Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Direktor parka z novim bavarskim terencem

Direktor Triglavskega narodnega parka Martin Šolar: Javni zavod za BMW ni odšel niti evra, gre za pogodbeno sodelovanje

Bled -  Direktor Javnega zavoda Triglavski narodni park Martin Šolar se vozi s povsem novim službenim, precej prestižnim bavarskim avtomobilom BMW X3. V luči hudih varčevalnih ukrepov v javnem sektorju bi nakup takega avtomobila, ki stane med 40.000 in 60.000 evri, za potrebe direktorja nekega javnega zavoda zagotovo sprožil javno ogorčenje in polemiko, podobno tisti, ko je državni svet pred kratkim kupil prestižnega mercedesa.

Najcenejši model BMW X3 stane po ceniku 42.100 evrov. (Foto: dokumentacija Dnevnika)

Na Bledu, kjer je sedež zavoda Triglavski narodni park, so se tako pojavile govorice o novem avtomobilu direktorja Šolarja, a je ta za Dnevnik zatrdil, da javni zavod za novo službeno vozilo ni odštel niti evra.

"Gre za obliko pogodbenega sodelovanja s podjetjem BMW Group Slovenija in Triglavskim narodnim parkom. Vključujemo se v ekološke projekte pod pokroviteljstvom BMW, kot sta ekošola in ekoregata, kjer naš zavod nudi vsebinsko podporo, vodenje otrok, pripravo projektov in podobno. Prav tako bomo vsebinsko pomagali pri zagonu prve slovenske pisarne svetovnega sklada za naravo," je kar precej zadolžitev javnega zavoda v projektih, ki jih finančno podpira bavarski avtomobilski gigant, opisal Šolar.

Zanimivo je, da je zavod podjetju BMW Group namenil celo stran v zadnji, januarski številki njihovega glasila Svet pod Triglavom, v katerem je na 24 straneh okoli 30 prispevkov različnih avtorjev. Zgolj pod več kot očitno promocijski tekst o "trajnostnem razvoju v luči ene najbolj prepoznavnih svetovnih avtomobilskih znamk" je podpisan direktor Šolar, ki ni zanikal, da gre v resnici za čisto navadno reklamo, čeprav nikjer ob besedilu ni označeno, da gre za promocijsko besedilo. "Res, tudi ta članek je del pogodbenega razmerja z BMW. Kot avtor pa sem podpisan bolj po pomoti," je še dejal Šolar. Razložil je še, da je z novim BMW vozni park zavoda močnejši za eno vozilo in da bodo na račun kilometrine celo zmanjšali stroške. Šolar je priznal, da je v pogodbi zapisano, da vozilo uporablja direktor, a zatrdil, da ga bo, če bo potrebno, lahko uporabljal tudi kdo drug. "Lahko bi ga vozil tudi za zasebne namene, a tega ne nameravam, ne nazadnje bi bil glede na vrednost tega vozila zame to prevelik strošek pri dohodnini," je še razložil Šolar. Na mesec naj bi s tem avtomobilom prevozili okoli 3500 kilometrov.

Naj dodamo še, da je prav prejšnji teden slovenski BMW predstavil letošnjo ekološko akcijo ekoregata. "Podjetja, ki pristopijo k projektu, prispevajo 5000 evrov, s katerimi omogočijo okoljsko izobraževanje mladih v 32 vzgojnih in izobraževalnih ustanovah programa Ekošola ter izvedbo osrednjega veslaškega in družabnega dogodka, ki bo 19. maja letos na Bledu. Sodelujoča podjetja za svoj prispevek dobijo v enoletno uporabo avtomobil znamke BMW," je pojasnila Petra Farčnik Piršič iz podjetja Si-Sport, ki skrbi za promocijo tega dogodka.

Tako Farčnik-Piršičeva kot Šolar sta zatrdila, da javni zavod Triglavski narodni park ni plačal 5000 evrov "uporabnine" za enoletno vožnjo z vozilom BMW. "Med družbami podpornicami BMW ekoregate 2012 ni Triglavskega narodnega parka. Zavoda nismo niti nagovorili, če bi bil eden izmed sodelujočih pri ekoregati BMW. S tem, pod kakšnimi pogoji ima zavod Triglavski narodni park BMW X3 oziroma da ga sploh ima, nismo seznanjeni," je še razložila Farčnik-Piršičeva.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Črnigoju so zarubili prestižni mercedes, rubežniki odpeljali še dva audija Kronika

Črnigoju so zarubili prestižni mercedes, rubežniki odpeljali še dva audija

Ajdovsko podjetje Primorje je ostalo brez treh vozil, saj so jih po poročanju Financ v petek zarubili. Odpejali so mercedes S nekdanjega prvega moža Dušana Črnigoja in dva audija A6. Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor