Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

neobjektivno

Peter Jambrek o tem, da je SDS stranka frustriranih nižjih slojev

(Foto: Jaka Adamič)

"Z Gregorjem Virantom se povsem strinjam, da sta izraza levica in desnica absurdna. Kako naj bo neki Janković, novopečeni povzpetnik in kapitalist, levica? To je tako smešno in je skregano z zdravo kmečko ali znanstveno pametjo. Zakaj bi bila SDS desna? Že tako čez prst bi rekel, da je to stranka ponižanih in razžarjenih, nižjih slojev, ki niso nikoli imeli privilegijev in so zaradi tega frustrirani. Rešitve bi tako morali iskati onkraj klasičnega razlikovanja med levico in desnico, ponavljam, v formuli, ki bi sprostila slovenske ustvarjalne in proizvodne potenciale ter nas osvobodila iz betona tranzicijskega etatizma."

Peter Jambrek, nekdanji predsednik Zbora za Republiko, za Siol.net.

***

Slovenska politična scena velja za bipolarno razdeljeno na leve in desne stranke, vendar njihov resnični svetovni nazor pri tem nima velikega pomena. Tako so „levičarji“ idejno in politično mnogokrat bolj desno usmerjeni od t.i. slovenske politične desnice in obratno. Zdi se, da imajo najbolj prav tisti, ki menijo, da se pravzaprav slovenski levičarji in desničarji ločijo zgolj potem, katera stran jim je bila bolj simpatična v drugi svetovni vojni, pa čeprav je akterjev tedanjih dogodkov le še za vzorec. Povrh vsega pa nekatere slovenske politične stranke vsake toliko časa zamenjajo imena, tako so socialdemokrati postali slovenski demokrati, nekateri v zadnjem času spet socialno liberalni ... Nekdanji predsednik Zbora za republiko Peter Jambrek pa  meni, da je delitev na levico in desnico pravzaprav absurdna.

Prejšnje komentirane izjave dneva najdete v temi Neobjektivno.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Ivan Oman o tem, kako so drugi evropski narodi postali enotni Lokalno

Ivan Oman o tem, kako so drugi evropski narodi postali enotni

"Pravijo, da se je v francoski revoluciji enako čutilo še sto let, jaz pa mislim, da se je še 150 let, do obdobja po drugi svetovni vojni. Mislim, da so jih nazadnje nacisti izučili, da je treba vsaj doma pospraviti pod streho. Povem vam še en primer iz Nemčije: pred Hitlerjem je bila tam med... Več »

Vinko Gorenak v Evropskem parlamentu o tem, da Slovenija leta 1991 ni ukinila SDV Lokalno

Vinko Gorenak v Evropskem parlamentu o tem, da Slovenija leta 1991 ni ukinila SDV

 “Slovenija svoje nekdanje politične policije (Službe državne varnosti) leta 1991 ni ukinila, temveč je število njenih uslužbencev znižala iz okoli 700 na okoli 300. Službo je preoblikovala v klasično obveščevalno službo (današnja SOVA), zadržala pa stare kadre. To se danes kaže kot napaka,... Več »

Ljubo Bavcon o tem, da bi morali pri nas uvesti kaznivo dejanje napada na sodišče Lokalno

Ljubo Bavcon o tem, da bi morali pri nas uvesti kaznivo dejanje napada na sodišče

"Najbrž ne bi bilo slabo, glede na situacijo kakršna je sedaj v Sloveniji in glede spoštovanja sodišč, če bi uvedli kaznivo dejanje, ki ga poznajo angloameriški pravni sistemi. Imenuje se napad na sodišče in so predpisane kar visoke kazni."Ljubo Bavcon, pravnik, za Studio City.***V Sloveniji je... Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor