Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

pravni kotiček

Odpovedni rok in bolniška

Zadnji dan odpovednega roka se mi izteče v času bolniške. Ali mi lahko pogodba preneha?

Pogodbeni stranki lahko odpovesta pogodbo o zaposlitvi z odpovednim rokom (redna odpoved) ali v primerih, natančno določenih v zakonu o delovnih razmerjih, tudi brez odpovednega roka (izredna odpoved). Pri tem velja, da pogodba o zaposlitvi preneha v primeru redne odpovedi, ko se izteče odpovedni rok. Izjemo od navedenega predstavljata le primera, ko je delavcu pogodba o zaposlitvi odpovedana iz poslovnega razloga ali iz razloga nesposobnosti in je delavec ob poteku odpovednega roka odsoten z dela zaradi začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe.

V teh dveh primerih delavcu preneha delovno razmerje z dnem, ko se delavec vrne na delo oziroma bi se moral vrniti na delo, najkasneje pa s potekom šestih mesecev po izteku odpovednega roka. Če je delavcu odpovedana pogodba o zaposlitvi zaradi uvedbe postopka prenehanja delodajalca, kot so na primer stečaj, likvidacija in prisilna poravnava, pa napisani izjemi ne veljata. Takrat preneha delavcu pogodba o zaposlitvi, ko se izteče odpovedni rok. Pri tem pa pogodba o zaposlitvi, sklenjena za določen čas, neha veljati brez odpovednega roka s potekom časa, za katerega je bila sklenjena, oziroma ko je dogovorjeno delo opravljeno ali s prenehanjem razloga, zaradi katerega je bila sklenjena.

Skladno z napisanim vam torej pogodba o zaposlitvi preneha veljati z iztekom odpovednega roka, razen če vam je bila pogodba o zaposlitvi odpovedana iz poslovnega razloga ali iz razloga nesposobnosti in boste ob poteku odpovednega roka odsotni z dela zaradi začasne nezmožnosti za delo zaradi bolezni ali poškodbe.

V teh dveh primerih vam bo delovno razmerje prenehalo z dnem, ko se boste vrnili na delo oziroma bi se morali vrniti na delo, najkasneje pa s potekom šestih mesecev po izteku odpovednega roka oziroma z iztekom datuma, za katerega je bila sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas.

Andreja Mrakuniv. dipl. prav.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor